הייתם חושבים שמאכל מלא שומן וקטניות, שישב כל הלילה והתבשל במיצים של עצמו, לא יהיה הדבר הכי בריא לגוף שלנו. ובכל זאת, כעת מתגלה שהחמין, הקלאסיקה היהודית לחורף, הוא דווקא בריא לנו מאוד. הוא עתיר בוויטמינים, חלבונים, ברזל וסיבים תזונתיים. ויטמינים מקבוצת B הם המובילים את רשימת הערכים, והם מסייעים למערכת העצבים (ונהרסים פחות בזמן הבישול). הקטניות הן מקור מצוין לחלבון צמחי שמפחית כולסטרול ומחלות לב, והן מכילות כמות גדולה של ברזל. השילוב בין הקטניות והדגנים (אם אתם מאלה ששמים חיטה בחמין שלהם), הוא המקור הטוב ביותר של חלבון לגוף. בגלל זה, אגב, מג'דרה נחשבת למאכל בריא.
ועל אף שאתם מרגישים כאילו בלעתם שלושה פילים אחרי צלחת עמוסה חמין, הרי שכמות הקלוריות שלו לא גבוהה מארוחת צהריים רגילה. מה הנזק? צלחת גדושה של חמין מכילה בערך 400 קלוריות. תודו שזה מרגיש הרבה יותר ממה שחשבתם.
ועם כל האינפורמציה הזאת, לא מתחשק לכם לבשל חמין לשבת?
מתכונים לארוחת חמין מלאה של אהרוני
מתכון לחמין של יונה אליאן
מתכון לדפינה - חמין מצרי