לכאורה, פלאפל הוא יופי של אוכל: זול, זמין, ואפילו מזין (יש בו ברזל, חלבון, ויטמינים בזכות הסלט ופחמימות בזכות הפיתה). למעשה מדובר בפצצת קלוריות מתקתקת, שנזללת בדקה ונשארת בירכיים חודשים. הנה החישוב:
•בכדור פלאפל אחד יש 70-80 קלוריות, ובמנה הממוצעת יש לא פחות משישה כדורים
•בכף אחת של חומוס, טחינה או כרוב במיונז יש 50 קלוריות
•בצ'יפס יש עוד 100 קלוריות
•ובפיתה עוד 220
בסך הכל – 800-900 קלוריות למנה.
השווארמה, לעומת זאת, מחביאה בין 240 ל-500 קלוריות רק בלאפה (!), ויחד עם חומוס, צ'יפס וסלט מכילה בין 1,000 ל-1,500 קלוריות. התפשרתם על פיתה במקום לאפה? הגעתם בערך לאותה כמות קלוריות כמו במנת הפלאפל.
אבל מה יותר בריא?
ד"ר מאיה רוזמן, מומחית לתזונה ולדיאטה, מסבירה שגם מבחינה תזונתית אין הרבה הבדל בין שני מאכלי הרחוב: ברוב המקומות מטגנים את הפלאפל בשמן שחומם כמה שעות לפחות – שהוא מזיק לבריאות, ואילו בשווארמה יש שומן כבש, שהוא שומן רווי שגם כן מזיק לבריאות. בשתי המנות הסלט בדרך כלל לא טרי – ולכן אין בו הרבה ויטמינים.
בקיצור, בערך 800 קלוריות למנה, ערך תזונתי לא משהו בכלל – מוטב שתחפשו לכם ארוחת צהריים אחרת.