mako
פרסומת

4 רטבים לסלט שלא יחרבו לכם את הדיאטה

זאת לא בעיה למצוא רוטב דל שומן וקלוריות, וזו גם לא בעיה להכין אחד לבד. הבעיה היא שכמעט תמיד הרטבים האלה מתגלים כחיקוי מימי וכושל של רוטב אמיתי, עם טעם של כלום במקרה הטוב. חקרנו ופשפשנו, ומצאנו 4 מתכונים אחרים, שווים חבל על הזמן, בלי טיפת שומן (כמעט)

ליה אור
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

שמן זית ובלסמי
כשלא מטביעים אותו בשמן, הוא ממש דל קלוריות. בלסמי | צילום: istockphoto

רוטב תפוז-בלסמי
 

המרכיבים:
1 כפית חרדל דיז'ון
2 כפיות חומץ בלסמי
מיץ מתפוז גדול אחד

מערבבים יחד את כל המרכיבים.

הרוטב נשמר במקרר לשבועיים-שלושה, ומתאים לסלטים עם עגבניות מיובשות, תרד, לבבות ארטישוק או גרגירי חומוס, ובעצם כל סלט איטלקי או ים תיכוני.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוטב תפוז-בלסמי

רוטב יוגורט ושום

המרכיבים:
1-2 שיני שום כתושות
3/4 כוס יוגורט דל שומן
1 לימון גדול סחוט למיץ
2 כפיות חומץ בן יין
1/2 כפית פלפל שחור
מעט מלח

טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט הפלפל והמלח. טועמים, מתבלים במלח ופלפל ומאחסנים בצנצנת אטומה.

הרוטב נשמר במקרר לשבועיים, ומתאים בעיקר לסלט קיסר וסלט ניסואז.

פרסומת

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוטב יוגורט ושום

סלט ניסואז
ניסואז. בפעם הבאה נסו אותו עם רוטב יוגורט | צילום: מבשלים בצרפתית, הוצאת כנרת ועל השולחן, על השולחן

רוטב מתקתק לסלט חסה (שימו לב, מכיל שמן)

המרכיבים:
7 כפות חומץ רגיל
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית מיץ לימון
פלפל שחור או לבן
1/4 כוס שמן

מערבבים היטב את כל החומרים.

הרוטב נשמר במקרר כשבועיים, ומתאים כמו כפפה לסלט חסה עם מלפפונים ירוקים.

שוק עוף עם סלט חסה
חסות מתות על הרוטב הזה | צילום: getty images

רוטב צרפתי

המרכיבים:
1 שן שום כתושה
2 כפיות חומץ בן יין אדום
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית דבש

מערבבים יחד את כל המרכיבים (ידנית או במעבד מזון), ושומרים בצנצנת אטומה.

הרוטב נשמר במקרר לשבועיים, והולך עם כל סלט. מומלץ במיוחד על עלי ארוגולה, צנוברים, עגבניות ומלפפונים.

פרסומת

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוטב צרפתי