מגיל צעיר לימדו אותנו ש"לא אומרים איכס על אוכל". ובכן, כנראה שמי אמרו את זה לא בדיוק חשבו על רגלי התרנגולות, איברי פנים של פרה וביצי הדגים שנדרשו משתתפי "המירוץ למיליון" לאכול בשוק מקומי בסיאול, דרום קוריאה (המסע ממשיך הערב, שלישי, אחרי החדשות, ערוץ 12).
כמובן שישנו ההיבט התרבותי והחך המערבי שלא רגיל לראות את ציפורני התרגולת במהלך הזלילה, אבל אי אפשר היה להישאר אדישים לתגובות של הזוגות. היו שם קולות של בחילה, עיניים עצומות ומבטים מבועתים (השמועה מספרת שאבישי עדיין מתעורר בלילה כשהשיפוד מתגנב לו לחלום). בגדול נראה שאם ישחק לנו המזל ונזכה להגיע לסיאול המהממת, כנראה שהטיול לא יצטיין מבחינה קולינרית. או שאולי כן?
אז זהו, שממש כן. הגיע הזמן לתקן את הרושם שנוצר ולשתף במספר מנות פופולריות שאפשר למצוא בשוק האוכל המקומי בקוריאה. גילינו טעמים ממכרים, חומרי גלם מוכרים ואהובים, שימוש נרחב בטיגון בשמן עמוק ותובנה: כל מנה יכולה להיות מתוקה ומצופה בסוכר.
- הוטאוק (Hotteok). מדובר בסוג של פנקייק ממולא, ושמו מגיע מסין: "פנקייק מתוק". אם זה לבד לא הספיק כדי לגרום לבלוטות הטעם להתחיל לעבוד שעות נוספות, תשמחו לגלות שאפשר למצוא את ההוטאוק בגרסות מתוקות ומלוחות. כך, תוכלו למלא את הפנקייק בסוכר, דבש וקינמון, אבל גם בירקות, בשר וגבינה - ואפילו תה ירוק.
@charlikestoeat This is the first hotteok stand I’ve ever seen that has cheese, vegetables, and meat! #hotteok #