אוכל
צילום׃ הגר ציגלר, יחסי ציבור

איך מכינים טחינה צבעונית?

רוצים לתת קצת גלאנץ לטחינה שלכם? שדרגו אותה בטעמים וצבעים טבעיים כמו סלק, בזיליקום וכורכום. וזה אפילו למטרה טובה. כנסו כנסו

נטלי הולדינג | Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג | פורסם 01/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס טחינה גולמית

2 לימונים

4 שיני שום

כפית מלח

צרור גדול של עלי בזיליקום

סלק אחד מבושל

2 כפות כורכום

מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הטחינה כבסיס: מערבבים כוס טחינה גולמית, מיץ משני הלימונים, 4 שיני שום כתושות, כפית מלח וחצי כוס מים. מכניסים לבלנדר ומוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה. הטחינה הזו תהיה הבסיס לסוגי הטחינה השונים בצבעים שונים, שיושגו בעזרת הבזיליקום, הסלק והכורכום. מוציאים 3/4 מהטחינה שהכנו לקערה נפרדת, ואת השאר משאירים בתוך קערת הבלנדר.

2 עבור הטחינה הירוקה: מוסיפים כמות נאה של בזיליקום לטחינה שנשארה בבלנדר ומפעילים עד שהצבע הירקרק יוצא וצובע את כל הטחינה. מוציאים את הטחינה הירוקה, ושוטפים את הכלי בזריזות.

3 עבור הטחינה הוורודה: מחזירים חלק נוסף מהכמות (בערך רבע) של הטחינה הלבנה ששמרנו בצד. מוסיפים חצי סלק עד סלק שלם (חתוך ומבושל), ומפעילים את הבלנדר עד שמתקבלת טחינה ורדרדה.

4 עבור הטחינה הצהובה: חוזרים על הפעולה עם הטחינה שנותרה, אך הפעם מוסיפים כורכום.

המתכון באדיבות פרויקט "בא לך לטעום טבעוני", לוח השנה הטבעוני הראשון בארץ, שהכנסותיו ייתרמו לארגונים שמטפלים בכלבים נטושים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!