מרק דלעת ובטטה

מרקים כתומים יש במיליונים. מה שמיוחד במרק הכתום הזה הוא שהירקות שבו - דלעת ובטטה - מקבלים צלייה מקדימה בתנור, מה שמעשיר את הטעמים שלהם פי מיליון והופך את המרק להכי לא מרק כתום רגיל שיש בכל בית. לא מאמינים? תנסו.

למתכון: מרק דלעת ובטטה

צלי עוף עם תפוחי אדמה (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צלי עוף עם תפוחי אדמה|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

 

צלי עוף עם תפוחי אדמה

מתכון של יקירת המדור יונית צוקרמן, שלוקח את כל מה שטוב במנה הבסיסית הזאת של עוף ותפודים ומביא אותו לקצה. העבודה הכי קשה פה היא לטגן שלושה בצלים - וזה אומנם דורש סבלנות, אבל מרגע שצלחתם את השלב הזה נשאר לכם כלום בפיתה של עבודה.

למתכון: צלי עוף עם תפוחי אדמה

סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבים, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבי תיבול טריים, עומר מילר|צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

 

סלט בורגול ועשבי תיבול

מתכון של עומר מילר לסלט בורגול פשוט ומצוין, עם המון ירוקים, מלפפון, בצל סגול וקצת חמוציות, שאת כולם עוטף רוטב בסיסי אך מנצח של מיץ לימון (ברוחב לב) ושמן זית. מופת של רעננות.

למתכון: סלט בורגול ועשבי תיבול

עוגת תפוחים שקועים בלי אבקת סוכר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אפשר גם בלי אבקת סוכר|צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוחים שקועים

לכבוד שבת נשאיר בצד את עוגת התפוחים הרגילה, ותחתיה נגיש עוגה שהתפוחים שבה מתגלים במלוא תפארתם ולא מסתתרים מבוישים בבצק. הכינו את גרסת הפרווה, ושמרו את הגרסה החלבית לארוחות וימים אחרים.

למתכון: עוגת תפוחים שקועים