מתכונים לחנוכה (לביבות, סופגניות וכל מה שביניהן)
"קרואסון" בשר
אולי אין גשם זלעפות, אבל את הקור שגורם לנו להתעטף בבית ולהדליק כל גוף חימום אפשרי לא ניתן להכחיש. עם הקור הזה מגיע תיאבון אימתני שאינו יודע שובע ולכן עוד לפני מנת הקציצות המושלמות (והאורז), נרגיע את הבטן עם מאפי בשר טחון מגולגלים שמזכירים קרואסון ונטרפים במהירות שיא. העצלנים יכולים כמובן להשתמש בבצק מצונן מוכן לשימוש, ולא היינו מוותרים על מטבל של טחינה/מטבוחה ליד.
קציצות עוף
אם יש קציצות ששוות את העבודה, אתם מסתכלים עליהן: קציצות מלאות טעם של חן מזרחי האלופה, עם שכבה חיצונית פריכה של סולת ורוטב לימוני חמצמץ ועשיר, תפודים רכים, בצלים, סלרי. סיר הצגה שסביר להניח ייגמר כבר בערב שישי. מי שרוצה ציפוי עבה יותר יכול לעשות ציפוי כפול: ביצה, סולת, שוב ביצה ושוב סולת, ומי שאוהב את הקציצות על הצד הקריספי יותר יכול בסיום הבישול להכניס את הסיר ללא מכסה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15-20 דקות.
מתכון: קציצות עוף ברוטב לימוני
אורז מלא
לא להיבהל, התהליך קצת אחר ויותר ארוך - אבל היתרונות שווים את הדרך: אורז מלא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים וחומצות שמחות, ותתפלאו - הוא טעים מאוד. אפשר גם להשתמש באורז בסמטי מלא שטעים לא פחות. לפני המתכון מומלץ לקרוא את הדגשים והטיפים שיבטיחו תוצאה מוצלחת. ועם הרוטב של הקציצות - זה שילוב מעולה.
סלט סלק
תוספת צבעונית מנצחת של סלט סלק, כשהפעם מתכון עם טוויסט שונה מעט מאת רון יוחננוב (מתוך ספר הבישול הקודם שלו). אל תתקמצנו על מיץ לימון ושמן, כי הרוטב של הסלט יילך טוב עם האורז המלא: גם יצבע אותו וגם יעניק טעם מעולה.
חיתוכיות
כמו עוגיות, אבל עשירות יותר ובמרקם חלומי שנמס בפה. ומה עוד יותר מדהים? הן סופר קלות להקלה ואפילו טבעוניות. אם פחות התחברתם משום מה לצורה הריבועיות אפשר גם לגלגל את הבצק לכדורים.
בתיאבון!