קציצות עוף וכרובית ברוטב לימון
אחד מהמתכונים האהובים עלינו של אהרוני, שחוזר אצלו במגוון גרסאות עם השנים אבל אנחנו נותרים נאמנים לגרסה הזו, הראשונה שאנחנו מכירים (עוד מימי "אהרוני מבשל לחברים"). הקציצות עצמן מורכבות מתערובת של עוף טחון וכרובית מאודה ומעוכה (ומרווה, ובצל, וקצת לימון - זה אהרוני פה, לא סתם), והרוטב סמיך ולימוני ופשוט אלוהי בטעמיו. יש שלב מקדים של טיגון ואז בישול ברוטב, אבל אנחנו נשבעים לכם שזה מתכון ששווה כל דקה שמשקיעים בו (ובואו, זה לא שמשקיעים כל כך הרבה).
מתכון: קציצות עוף וכרובית ברוטב לימון
תבשיל קינואה עם תרד ופטריות
בלי לשים לב, יוצא שהשבוע ארוחת השבת שלנו מפוצצת בערכים תזונתיים, וזה משמח אותנו בעיקר כי זה לא גורם לה להיות אפילו טיפ טיפ פחות ממעולה. מתכון הקינואה הזה הוא אחד ממתכוני הקינואה האהובים עלינו, ויש בו תרד ופטריות, טריות ומיובשות, קצת יין לבן, בצל, גזר ושום - או בקיצור כל מה שצריך בשביל מנה שלא הייתה מביישת את אחת המסעדות המצוינות.
מתכון: תבשיל קינואה עם תרד ופטריות
סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים
את ים הבריאות של הקינואה משלים הסלט הזה של רחלי קרוט, שמבוסס על עדשים שחורות וקוביות בטטה שמטוגנות מראש בשמן ותבלינים, יחד עם המון אגוזים טעימים: פיסטוקים, פקאנים, קשיו ואגוזי מלך (אם משהו חסר לא נורא, תפצו באחר). לזה מוסיפים עשבי תיבול קצוצים ורוטב של מייפל, שום, לימון ושמן זית - ומקבלים מנת צד מפוארת וטעימה להפליא, שמשוחחת עם תבשיל הקינואה והקציצות שיחות נעימות ומלבבות.
מתכון: סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים
עוגת גזר ואגוזים
אנחנו לא יודעים איך זה קרה, אבל אפילו הקינוח של הארוחה הזאת יצא לנו בריא יחסית - עד כמה שמאפה שמבוסס על קמח, סוכר ושמן יכול להיות בריא כמובן. ובכל זאת, בעוגה הזאת יש גזרים מגוררים, אגוזי מלך, קינמון וג'ינג'ר - ארבעה מרכיבים שכל אחד מהם ראוי לתשבחות אין קץ על ערכיו התזונתיים הנאים. כך או כך, את ארוחת השבת פרוסה כזאת סוגרת על הצד הטוב ביותר - עד השבת הבאה.
שבת שלום!