לכבוד הסערה: 4 מתכונים לארוחת שבת חורפית
סופת ביירון שמגיעה לבקר אותנו לא משאירה ברירה - זה זמן לחמין. הפעם הלכנו על אחת הגרסאות הכי אהובות על ילדים (והוריהם): חמין מקרוני ועוף. לצדו אנחנו מתכוונים להכין מרק חורפי מעולה, ירקות שורש בכבישה קצרה ועוגת שמרים שוקולד

מרק
מתחילים את הארוחה עם קערה קטנה של מרק חם, סיפתח טעים וחורפי לארוחת שישי בצל הסערה המובטחת. ההכנה שלו סופר קלה ולוקחת גג שעה, מגישים עם מיץ לימון סחוט טרי ולא צריך יותר מזה. מדי פעם תבדקו את הסיר על מנת לבחון אם המרקם לא סמיך לכם מדי.
חמין מקרוני
אין כמו חמין חם כשבחוץ סערה. ברגע שמגיעה תחזית המבשרת על סוף שבוע חורפי, התגובה האוטומטית שלנו היא לחשוב איזה חמין נכין. אם כבר בוץ בחוץ ונגזר עלינו להשאר בבתים, אז למה לא להתפנק עם מתכונים שדורשים בישול איטי וארוך. מנה שהיא ארוחה שלמה בפני עצמה ואם יישאר ממנה משהו היא תהיה טעימה ומענגת גם בחימום חוזר.

סלט ירקות שורש
ליד מנה מהסוג הנימוח והשומני (בקטע הכי טוב שיש, כן?), כדאי שיהיה ביס פרשי ומרענן ורצוי שגם פריך לקצת קונטרה מהמרק והעוף שמתפרק מהעצם. את המנה הזאת תכינו מראש, שעתיים-שלוש לפני הארוחה, כדי שלא יאבדו את הקראנץ'. מתאים פיקס לצד כל חמין.

שמרים שוקולד
מתכון הבית של עדיקוש לעוגת שמרים שוקולד פרווה. אם רוצים לקצר קצת תהליכים, אפשר לוותר על הכנת המלית מאפס ולהשתמש בממרח שוקולד פרווה מוכן (או נוטלה צמחית, מה שאוהבים ורוצים) ואת הבצק אפשר גם להכין לילה קודם ולהתפיח במקרר, זה יהפוך אותו לנח יותר לעבודה. שימו לב שהמתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אם לשפוט לפי הקצב שבו העוגה הזאת לרוב מתחסלת, רצוי שתכינו את שתיהן.

שבת שלום!