בשר ובמיה
במיה ברוטב עגבניות הרבה פעמים מסתפקת בלהיות תוספת בלבד, אבל פה אנחנו מוסיפים לה קוביות בשר שמתרככות בבישול. אחרי שמטגנים את הבשר וכל הירקות מבשלים שעה בסך הכל, ומשתמשים בבמיה קפואה כמובן, כי לכו תמצאו עכשיו במיה טרייה.
אורז פרסי
מנה כמו זאת מלמעלה חייבת אורז קוסקוס, אנחנו הולכים על אורז - ולא סתם - אלא אורז שמועשר בעשבי תיבול, בתפוחי אדמה, בקצת אפונה (גם פה אפשר להשתמש באפונה קפואה, לא חייבים לעבוד קשה) וכורכום. ותודה לרון יוחננוב וספר המתכונים האחרון שלו.
חלות לשבת
שימו לב, המתכון הזה של חנושה יכול להתאים או ל-3 חלות גדולות או ל-6 חלות בינוניות (ואם זה יותר מדי בשבילכם, תמיד אפשר לחלק את הכמויות ל-2 או ל-3, תלוי כמובן בכמה אנשים אתם מתכננים לארח לשבת). אנחנו אימצנו את השיטה של חנושה של במקום הברשה בביצה טרופה - לקמח מעט את החלות. מתכון סופר פשוט ופה למטה יש את הסלט/ממרח/מטבל להגיש לידן.
סלט חצילים
אנחנו ממש אוהבים באבא גנוש, ולרוב מה שמפריד בינינו לבינו זה העצלות מראש לנקות את הכיריים אחרי חריכת החצילים. אז לשמחתנו פה אין צורך להחריב את הכיריים ומספיק לקלות אותם חצי שעה על הטמפרטורה הכי גבוהה של התנור שלכם. כמה שזה טעים, ואפילו לא כזה מסובך
מתכון לבאבא גנוש - סלט חצילים וטחינה
עוגיות שוקולד צ'יפס
לא הקינוח הקלאסי של ארוחת שבת, אנחנו יודעים, אבל מי יכול להתנגד לעוגיות כל כך יפות ומפנקות. תתפלאו לגלות שאין בהן חמאה כי מדובר במתכון פרווה, והיא אפילו לא חסרה כאן.