מרק כתום מחמם ומחזק
אם אתם עדיין לא מצוננים אז אתם כנראה בדרך להיות - ובדיוק כאן נכנס לתמונה המרק הזה, שהוא גם טעים ממש, גם כיף לפתוח איתו ארוחה והוא גם מכיל כמה מהמרכיבים הכי מחזקים של החורף: ג'ינג'ר, כורכום ובטא קרוטן, שמצוי בשפע בירקות הכתומים. בקיצור, רק טוב המרק הזה יעשה לכם, מכל כיוון שלא תסתכלו על זה (ואגב בריאות, אנחנו חוזרים וממליצים לכם על המשקה מחיה הנפשות הזה, שהוא באמת הכי מחזק שיש).
קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה
לא משנה כמה אתם מתחברים או לא מתחברים למטבח המרוקאי של יונית צוקרמן - בקציצות פשוט אין עליה, ואנחנו אומרים את זה אחרי שהכנו אינספור מתכוני קציצות בחיים, ושניים של יונית. כאן הקציצות מתבשלות עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה (אנחנו הכנו אותן עם שעועית ירוקה ואפונה עדינה, גם יוצא אש), ואם אנחנו חייבים לנחש מה הסוד של המנה הזו - כנראה זה השימוש בבשר טחון מספר 2 (צלעות), וסביר שגם הטיגון שלפני הבישול. מעבר לזה החלטנו לא לחקור במופלא ממנו, ופשוט ליהנות מקציצות בקר שאין כמוהן.
>> למתכון: קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה
אורז מלא של אייל שני
את האורז הזה הכנו לראשונה השבוע, ואנחנו לא מאמינים כמה שנים בזבזנו בלא להכיר אותו. מדובר באורז מלא שבסוף הבישול קצת מזכיר חיטה, עם תוספת של גזר מגורר והרבה עשבים שמתבשלים איתו ביחד. אבל היופי האמיתי הוא שהתיבול של המנה הזו מסתכם ברוטב סויה ושמן זית, אפילו בלי מלח. טעים טעים.
>> למתכון: אורז מלא של אייל שני
ממתק לוטוס ושוקולד מריר
קינוח מגניב ממש, שמתאים גם לטבעונים: חטיף עם ממרח לוטוס ושיבולת שועל בציפוי שוקולד מריר ושברי עוגיות - משהו שנשמע כמו המון עבודה, אבל בפועל המאמץ העיקרי הוא לתת לחמודים האלה להתייצב שעתיים במקרר.