בורקס בשר
עם דודא לא מתווכחים, וכשמתחשק בורקס בשר זה אחד המתכונים הקלילים והמוצלחים. עד כמה הוא פשוט תהיתם? מטגנים בשר טחון עם קצת בצל ותבלינים (פחות בעניין של פטרוזיליה? אפשר גם להשמיט), מחכים עד שיחליף קצת צבע ואז פשוט מאוד מניחים בין חבילת בצק עלים, חורצים ואופים.
חציל קלוי
במקרה של חציל, יש אינספור דרכים להכין אותו וגם אנחנו הרבה פעמים חוסכים לעצמנו את בלגן הטיגון ומסתפקים בהשחמה טובה בתנור, אבל במקרה של החציל הזה לא היינו מוותרים על האש החיה, שמעניקה טעם כל כך ייחודי שיותר קשה להשיג מקלייה בתנור. התוספות (מלח, שום, מיץ לימון, שמן זית ונענע) מקפיצות את כל הטעימים למעלה ומדובר בשילוב מושלם עם בורקס בשר בעל מעטה פריך.
סלט עגבניות
ואם כבר תוספת מושלמת לאכול לצד בורקס, בוודאי שסלט עגבניות מחוזק בעשבי תיבול, מיץ לימון ופלפל חריף. אנחנו אוהבים קיצוץ גס של כל המרכיבים וכמות נדיבה של זמן זית ולימון. אפשר כמובן להשמיט את אחד מהמרכיבים לפי טעם אישי.
למתכון: סלט עגבניות חריף עם המון עשבי תיבול
דג ואורז בסיר אחד
במקום חריימה או דגים חריפים, הלכנו על סוג של פאייה מקוביות נתחי דג לבן, אורז בסמטי, זוקיני (אפשר גם קישוא) ופסטו. עוד יתרון הוא שמכינים את הכל בסיר אחד, שזה תמיד כיף. כפיצוי על העבודה של ניקיון הכיריים אחרי שריפת החציל, פה דווקא חסכנו לכם כלים עם הכנה בסיר אחד, אבל אם לא אכפת לכם להקריב עוד מחבת, היינו צורבים את הדגים על אש גבוהה קצת פחות מדקה על כל צד, בטח אם משאירים עור.
עוגת פירות בחושה
אפשר מיקס של שזיפים ונקטרינות, אפשר רק נקטרינות או רק שזיפים או אפילו משמשים, לכו על מה שיש לכם והכי חשוב - על הפירות שהכי בשלו. אם רוצים עוגה פרווה ולא חלבית, מחליפים את השמנת החמוצה בקרם קוקוס או במיץ תפוזים באותה כמות. ובכלל, שימו לב שקרן אגם נותנת בסוף עוד כמה אופציות לשינויים.