חזה עוף בקארי

הדבר הראשון שאנחנו עושים כשמתחיל ללחוץ לנו בכיס זה להגביר את מינון הארוחות שמבוססות על עוף, והמתכון הזה - שהוא חגיגי לא פחות מכל צלי בקר - מאפשר לנו לעשות את זה בלי לפחד שתצא מנה יומיומית מדי. על הדרך, אנחנו מזמינים אתכם ללמוד את הדרך הכי טעימה להכין חזה עוף, שהיא ממש זו: קודם מקמחים את החזה ומטגנים קצרות, ואז מכינים רוטב ומחזירים אותו לבישול קצר. כאן עם רוטב קארי, אבל אפשר להחליף בכל רוטב שאוהבים. 

חזה עוף בקארי

אורז אטריות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
אורז אטריות|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

אורז עם אטריות

לא משנה איזה רוטב הכנתם לחזה העוף, ובטח ובטח אם זה רוטב קארי - אורז לבן הוא הבסיס שיקבל אותו בצורה הטובה ביותר. כדי לא לבאס עם אורז פשוט לגמרי הלכנו על כזה עם אטריות מטוגנות (בהרבה שמן! זה הסוד). אבל האמת, מבחינתנו האישית גם אורז לבן הכי רגיל בעולם עובד.

אורז עם אטריות

סטייק כרוב - מגישים עם טחינה ועגבניות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מגישים עם טחינה ועגבניות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

סטייק כרוב משודרג

נכון שהיום כל בשלן זב חוטם חותך כרוב לפרוסות והופך אותו לסטייק בתנור, אבל לא כל בשלן עושה את זה ככה, בכזה סטייל. נהדר כתוספת או כמנה ראשונה. 

סטייק כרוב משודרג

פאטוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט פאטוש|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט פאטוש

סלט ירקות פשוט יחסית, שמשתדרג בטירוף בזכות תוספת של קרעי פיתה צלויים. מסלטי החובה שלנו לקיץ.

סלט פאטוש

טורט תפוחים וקינמון של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
טורט תפוחים וקינמון של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

טורט תפוחים וקינמון

שילוב של טורט אוורירית כענן עם טעמי תפוחים וקינמון, שאנחנו רגילים לפגוש בעוגות דחוסות יותר. אנחנו עפים על זה, עכשיו תורכם.

טורט תפוחים וקינמון

שבת שקטה.