צלי עוף

זאת בדיוק המנה שעולה לראש כשמדמיינים מנת עוף חגיגית, כזאת שכמעט רוצים למחוא לה כפיים כשהיא יוצאת שחומה מהתנור: פירות יבשים, יין, ציפוי עדין של העוף בקמח ותבלינים. ולצד כל הטעמים העמוקים והטובים האלה שלא תשכחו להגיש אורז לבן, הנה מתכון, אל תוותרו עליו. 

>> למתכון: צלי עוף ביין

צלי עוף ביין, שלב הכיריים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צלי עוף ביין, שלב הכיריים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות עדשים וקינואה

תהיתם איך מכינים קציצות טבעוניות שנראות ככה? בדיוק כך: החלבונים והעמילנים של העדשים דואגים להדביק את הכל יחד, והתוצאה היא קציצות שכמעט גרמו לנו להמיר את דתנו לטבעונות. המלצה אישית שלנו - להגיש עם חרדל.

>> למתכון: קציצות עדשים כתומות וקינואה

קציצות עדשים כתומות וקינואה (צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת)
קציצות עדשים כתומות וקינואה|צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

סלט קישואים

תשכחו ממה שחשבתם שאתם יודעים על סלטי קישואים. זאת ליגה אחרת - והכל בזכות הרוטב המיוחד ותוספת הנענע ששוברת את השגרה.

>> למתכון: סלט קישאים ונענע

סלט קישואים ונענע (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט קישואים ונענע|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט פלפלים

5 מרכיבים. זה כל מה שהמנה הזאת דורשת מכם, וזה כולל את הפלפלים עצמם. בסך הכל צולים אותם ומוסיפים תיבול פשוט שיוציא מהם את הטוב ביותר.

>> למתכון: סלט פלפלים צלויים

על האש טבעוני, סלט פלפלים (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
על האש טבעוני, סלט פלפלים|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

בראוניז

קשה להאמין, אבל בריבועים השוקולדיים הנימוחים האלה אין חמאה בכ-לל. למעשה, אפשר גם לטבען אותם לחלוטין אם רוצים, פשוט מחליפים את הביצים בבננות. בראוניז טעימים כמו שהם יפים, ועוד פרווה!

>> למתכון: בראוניז פקאן פרווה

בראוניז פרווה על בסיס שמן קוקוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בראוניז על בסיס שמן קוקוס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל