קציצות ברוטב כמון ולימון

בתערובת של הקציצות האלה יש שני אלמנטים שהציבור פחות מורגל בהם: קוואקר במקום פירורי לחם - תחליף שאנחנו מכירים, אוהבים וממליצים עליו בכל הזדמנות - ורוטב סויה, שתורם מליחות טעימה יותר מסתם מלח, וגם משנה מעט את הצבע. בגזרת הרוטב יש לנו עניין עם כמון ועם מיץ לימון (וזהו כמעט), שמקבלים את הקציצות המטוגנות לבישול סופי והשלמת טעמים. 

>> למתכון: קציצות ברוטב לימון וכמון

סלט טבולה קינואה (צילום: עופרי זוטא, mako אוכל)
סלט טבולה קינואה|צילום: עופרי זוטא, mako אוכל

אורז פרסי של חיים כהן

אורז הוא לכאורה תוספת, אבל כשמדובר באורז פרסי אמיתי, עם שכבת תפוחי האדמה הפריכה בתחתית, אנחנו מרגישים שמגיע לו תואר של מנה עיקרית לפחות. המתכון הספציפי הזה, של חיים כהן, יספק לכם לבד מהוראות הכנה למנה עצמה גם שלל הסברים וחידודים, כדי שבטוח תצליחו, אפילו אם זאת הפעם הראשונה שלכם עם אורז פרסי בחיים. ואלוהים כמה שזה יוצא טעים.

>> מתכון: אורז פרסי של חיים כהן

אורז פרסי (צילום: אודליה צדוק)
אורז עם תפוחי אדמה|צילום: אודליה צדוק

סלט קינואה ונבטוטים

הסלט הזה הוא למעשה סלט טבולה, אלא שבמקום הבורגול יש בו קינואה, ולכל עשבי התיבול מתווספים גם נבטוטים שהנבטתם בעצמכם (לא בעניין? אפשר גם לקנות נבטוטים מוכנים, הכל טוב). על התיבול מופקדים שמן זית, מיץ לימון ורכז רימונים, שמבטיחים חמצמצות עוקצנית וטובה אבל גם מתקתקות נעימה שבאה להזכיר שהכל תחת שליטה. ביס קציצה, ביס אורז, ביס סלט קינואה - ואתם מאושרים.

>> מתכון: סלט קינואה ונבטוטים

עוגת תפוחים וסילאן (צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים)
עוגת תפוחים וסילאן|צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים

עוגת תפוחים וסילאן

עוגת פרווה טבעונית, שחוץ מתפוחים וסילאן מתהדרת גם בטחינה ושקדים. רוצה לומר - אם אתם מחפשים קינוח שאפשר להעביר יחסית בקלות כבריא, שלא לומר מוסרי, שלא לומר טעים - זה האחד. 

>> מתכון: עוגת תפוחים וסילאן

שבת שלום!