גולאש הונגרי של תום פרנץ

אין אחד שלא אוהב גולאש. יש כאלה שאוהבים אותו יותר חריף או פחות, עם יותר נוזלים (כמרק) או פחות (כתבשיל), עם נתח כתף או עם שריר - אבל איך שלא יהיה, כשמגישים קערה מהבילה של גולאש לשולחן כולם כולם שמחים. הרגע היחיד המשמח אפילו יותר הוא זה שבו רואים את הרוטב מתחיל לחלחל לערימת האורז הלבן.

>> למתכון: גולאש הונגרי

תפוחי אדמה בתנור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תפוחי האדמה בתנור הכי טעימים שיצא לנו לנסות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תפוחי אדמה בתנור

נכון שאת גזרת התוספת הפחמימתית כבר תפס האורז ממתכון הגולאש, אבל עד שסוף סוף גילינו את הדרך הכי טעימה שיש להכין תפוחי אדמה בתנור, אנחנו לא הולכים לוותר על זה רק בגלל שכבר יש פחמימה בארוחה. בקיצור, תכינו את תפוחי האדמה האלה. הם מעולים.

>> למתכון: תפוחי אדמה בתנור

כרובית אפויה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כרובית בתנור. הפעם לא הסתפקנו בשמן זית ומלח|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית בתנור

כרובית שלמה בתנור היא כבר בת בית בהרבה בתים (ואלף תודות לאייל שני, על שהכניס את האור הזה לחיינו) - אבל כאן מדובר באחת משודרגת, שמצופה לא רק בשמן זית ומלח אלא בעוד משהו, בהחלט מפתיע (לא חייבים ללכת על גרסת הלייט), שלגמרי עושה את העבודה. תנסו, אחרי זה נדבר.

>> למתכון: כרובית בתנור

עוגת שוקולד פרווה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שוקולד פרווה. חייבים לחכות עד סוף האוכל?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד פרווה

עוגת השוקולד הזאת היא ממש ממש פשוטה, אבל הכי כיפית שיש. עם כוס של תה עם נענע או נס קפה של אחרי האוכל - לא צריך יותר מזה. רק אל תוותרו על הציפוי.

>> למכון: עוגת שוקולד פרווה