קדירת בשר של אהרוני
מתכון ותיק מאוד של אהרוני, שבכל חורף מחדש צץ ומרחיב עוד את קהל המעריצים העצום ממילא שלו. מבחינת נתח הוא משתמש פה בשריר אחורי, אבל אם אתם נוטים לנתח אחר לבישול ארוך - צלי כתף, למשל - אתם ממש יכולים להחליף. חוץ מזה יש כאן תפוחי אדמה (קטנים או בקוביות), גזר ועוד ירקות שורש לבחירתכם וגם הרבה ירוקים - וכל אלה מתבשלים להם בכיף משהו כמו שלוש שעות. אהרוני מכין את זה בתנור, אנחנו מאמצים.

אורז עננים
אנחנו לא רוצים להיות קטנוניים בעניין האורז. עם הקדירה המטורפת הזאת, כל אורז שתכינו יעבוד. בסמטי, פרסי פשוט או זה הספציפי של אליטה אופק (sunwhite), שיוצר מרקם ענני במיוחד. לא השגתם את האורז שהיא מדברת עליו? בקטנה. פשוט תכינו אורז, כי לתבשיל מלמעלה יש הרבה מה להגיד לו.
סלט אפונת שלג
אפונת השלג היא ירק סנוב משהו, שמפציע לפרק זמן קצר יחסית ובדרך כלל גם מגיע עם תג מחיר שהצניעות היא ממנו והלאה. אם הצלחתם להניח את ידיכם על שקית אפונת שלג - העצה שלנו היא לא לבשל אותה (למרות שזה גם טעים) אלא ליהנות ממנה בגרסתה הטרייה המתפצפצת בפה. את הסלט הזה מסיימים עם גירור של גבינה בולגרית, שומרי הכשרות יכולים להשמיט את החלק הזה.

מאפה קינמון חורפי
קשה לנו להחליט מה אנחנו רוצים יותר - להיכנס למאפה הזה לאיזה נמנום טוב (תארו לכם שהוא היה שמיכה, לא הייתם מתכסים בו ומנתקים את הטלפון לנצח?) או לאכול חתיכה שמנמנה ממנו עם כוס תה (ואז אולי עוד אחת). גם כאן יש גרסת פרווה למתכון, לטובת שומרי הכשרות.

שבת שלום ובשורות טובות.