מרק עדשים

גשם קל שבקלים מספק לנו תירוץ להעמיד מיד סיר מרק עדשים, אז על אחת כמה וכמה כשבאפליקציות מזג האוויר מופיעים ציורי עננים גשומים בכמה ימים רצופים. הגרסה של עז תלם גדושה בעשבי תיבול, כרישה, סלרי ומיץ לימון, היא מזינה מאוד ובעיקר טעימה ובאה בול לערבים הקרים. 

למתכון: מרק עדשים עם בהרט ולימון

מרק עדשים, עשבי תיבול, בהרט ולימון (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק עדשים, עשבי תיבול, בהרט ולימון|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פאי בשר

זה לא פאי רועים קלאסי, אלא גרסה של עז תלם (כן, שוב) שמתאימה כמו כפפה לסוף השבוע החורפי שבדרך. במקום בשר טחון משתמשים בקוביות של אונטריב (אפשר גם צלעות/צוואר) שהופכות לנימוחות ומתפרקות אחרי בישול ארוך. מעל הבשר העשיר יש גם פירה וזאת ללא ספק אחת התבניות היפות והטעימות שתכינו החורף הזה. 

למתכון: פאי בשר ישראלי חגיגי

פאי בשר ישראלי  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פאי בשר ישראלי |צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

אורז עננים

את אורז העננים של אליטה אופק הכרנו לפני כמעט שנה בזכות ספר המתכונים הפאן אסייתיים שלה ומאז היחסים רק מתחזקים. זאת תוספת מושלמת לארוחה הזאת גם כי אנחנו אוהבים להכניס קצת אורז למרק לפעמים וגם בזכות שילוב אהוב עלינו אפילו יותר, שזה אורז עם סלט ירקות, אבל בעיקר מיץ של סלט ירקות. כמה שזה פשוט - ככה זה טעים - בטח כשמדובר בסלט פיקנטי עם קיק חמצמץ. אם אפשר לאכול סלט פפאיה תאילנדי עם סטיקי רייס, בוודאי שאפשר לאכול משוויה עם אורז עננים. 

למתכון: אורז עננים

אורז עננים (צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן)
אורז עננים|צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

משוויה

סלט מעולה וצבעוני, ואם בא לכם אותו חריף באמת - אנחנו ממליצים לטעום את הפלפלים החריפים ואז להחליט אם להוסיף עוד, כי בכל זאת בחורף הפלפלים קצת פחות חריפים. 

למתכון: סלט משוויה

סינמון רולס 

מבטיחים שתתמסטלו מהריח שיופץ במטבח כשתכינו את היפים האלה. בגלל שמדובר במתכון פרווה אין כאן את הגלייז השמנתי שלרוב מאפיין סינבון, אלא סירופ מתוק וקצת סוכר שאחרי האפייה מעניק ציפוי כיפי לא פחות.

למתכון: סינמון רולס עם אגוזים

סינמון רולס עם אגוזי פקאן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סינמון רולס עם אגוזי פקאן|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל