סלמון

מנה כל כך אלגנטית ויפה, אי אפשר ליפול איתה. ויש גם כמה שינויים אפשריים: רוצים אותה פרווה? תוותרו על היוגורט או שתמירו אותו בטחינה או יוגורט טבעוני. כמו כן, שימו לב שהמתכון הוא למנה אחת, אז אתם יכולים להגדיל כמויות בהתאם לאורחים, וגם לחלק את הדג מראש לחתיכות יותר קטנות כדי שאף אחד לא יתמלא.

למתכון: סלמון צלוי עם עדשים שחורות

אורז

טוב, אין שולחן חג בלי אורז מיוחד (גם לבן אחלה, אין אפליות), ולשבוע הזה הלכנו על מתכון עם האורז האהוב עלינו - אורז בסמטי. מוסיפים לו בצלים סגולים צלויים, אפונה עדינה, עלי נענע ויוצאת מנת אורז הורסת, צבעונית, מהממת ובעיקר טעימה לאללה.

למתכון: אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע

אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע, הום מייד|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אסאדו

במנה הזאת את רוב העבודה יעשו הקצב שלכם והתנור, אבל גם לכם יש כאן תפקיד חשוב: אתם בעיקר צריכים לבשל את קוביות הבשר (אם יש לכם סיר לחץ זה יילך יותר קל, אבל גם אם אין לכם זה בסדר), לטגן בצל ואז לשלוח את כל היופי הזה לשעה וחצי-שעתיים בתנור. אם האסאדו שומני לכם מדי - אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס' 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.

למתכון: קדירת אסאדו בבצלים

קדירת אסאדו בבצלים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קדירת אסאדו בבצלים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט

בתפקיד המנה המרעננת, הירוקה והפריכה של הערב: סלט שומר, רוקט, אנדיב וגרגרי רימון בוויניגרט כיפי שיעטוף את כל השפע. אפשר גם להחליף בחסה אחרת, אבל הסלט יהיה טיפ טיפה פחות חגיגי. לבחירתכם.

למתכון: סלט שומר, רוקט ורימונים

סלט שומר (צילום: shutterstock)
סלט שומר|צילום: shutterstock

עוגת לימון וקרמל

קינוחים טבעוניים הם פרווה בילט אין, והפעם בחרנו בשילוב טעמים לא שגרתי, אבל מה זה מוצלח: קרמל ולימון. הבצק עשיר וטעים ומרגיש כאילו הוא עתיר חמאה, המילוי עשיר וטעים והלוק שלו מיליון דולר. אפשר לקשט בלימונים פרוסים, אבל לא חובה. 

למתכון: עוגת לימון וקרמל טבעונית

עוגת לימון וקרמל (צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל)
עוגת לימון וקרמל|צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל