אושפלאו לא מסורתי וטעים בשיגעון
תקראו לזה אושפלאו או שתראו לזה פילאו, פלוף, פולאו, אושפלוב או פולאה, העיקר שכולנו מבינים את העקרון: תבשיל כיפי של אורז, גזרים ובשר. במקרה שלנו, נכנסות לתמונה גם דלעת, פרגית וסינטה. בכל יום אחר זאת מנה שהיא לחלוטין ארוחה בפני עצמה, אבל לכבוד סוף השבוע הזה השקענו.
>> למתכון: אושפלאו לא מסורתי וטעים בשיגעון
קציצות עם במיה ועגבניות
הקציצות למנה העיקרית נראות כמו מנת שף - קציצות קטנות וחסונות וירקות עם חריכה טובה - מי לא יטרוף מזה? היתרון הרציני הוא שלמרות החגיגיות של המנה, היא למעשה גוזלת רק שעה ורבע וגג. מה שכן, קחו בחשבון שבעונה הנוכחית הפלפלים החריפים בשיאם, ככה שאם אתם או מישהו מיושבי השולחן רגישים לחריף - אולי כדאי לשים אפילו פחות מהם (ואם רוצים, יכולים גם להשמיט לחלוטין).
>>למתכון: קציצות עם במיה ועגבניות
סלט ירקות שורש אינדונזי
אמרתם סלט ירקות שורש אמרתם הכל - קיץ, חורף, סתיו או אביב - אנחנו בעניין. ומה לעשות ששילוב בין רוטב אסייתי לרצועות כרוב דקות ופריכות הוא כזה שקשה לסרב לו? תוסיפו לזה שומשום ובוטנים קצוצים ובכלל קיבלתם פה מנה מנצחת.
>> למתכון: סלט ירקות שורש אינדונזי
בראוניז פקאן פרווה
את הגרסה הטבעונית של הבראוניז האלה הכנו כמה פעמים (מחליפים את הביצים בבננות, פשוט מאוד) בהצלחה יתרה. כך או כך - מדובר בבראוניז טעימים למות שבאים בול לסיום מתוק של ארוחה, וגם לקפה של הבוקר למחרת. רוצים להגזים? תעמיסו עליהם כדור גלידה, איזה טעם שבא לכם.