צלי בקר ופטריות

מכירים את זה שאצל אחרים הצלי תמיד רך יותר ומתפרק בפה? אנחנו סבלנו מהתחושה הזו שנים ארוכות, עד שהבנו שזה באמת נכון - הצלי שלנו באמת אף פעם לא נימוח כמו שהוא אמור להיות. הפתרון הגיע בדמות המתכון הזה של יונית צוקרמן, שלימד אותנו איך מכינים צלי כמו שצלי צריך להיות, ובמקרה הזה עם תוספת של פטריות. עם יד על הלב, עד שלא הכנתם את המנה הזו כאילו לא הכנתם צלי רך מימיכם. 

>> למתכון: צלי בקר ופטריות

צלי בקר עם פטריות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
הכי רך שיש. צלי בקר עם פטריות|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב עגבניות

קציצות עוף ברוטב עגבניות הן אחת המנות היותר בסיסיות ויומיומיות שיש, ובכל זאת מדובר בקלאסיקה שאנחנו תמיד שמחים לפגוש על השולחן, וגם אם מלכת אנגליה בכבודה ובעצמה תבוא להתארח אצלנו יש סיכוי שזה מה שנגיש לה. בימי חול אנחנו מכינים את הקציצות האלה עם פסטה, לכבוד שבת נשאיר את הפסטה בצד, ונצוות אותן לתבשיל הטעים להפליא שתראו ממש מיד.

>> למתכון: קציצות עוף

קציצות ברוטב עגבניות (צילום: koss13, ShutterStock)
קציצות עוף ברוטב עגבניות|צילום: koss13, ShutterStock

אורז עם שעועית ברוטב עגבניות

מכירים את השעועית ברוטב עגבניות שנמכרת בקופסאות שימורים והיא מתוקה וטעימה באופן בלתי נסבל? אז זו הגרסה הביתית והבריאה שלה, בלי תועפות הסוכר והחומרים המשמרים הנלוות. רק שימו לב שלפני הכניסה לרוטב השעועית צריכה לעבור משהו כמו שעה וחצי של בישול (וזה בנוסף להשריה המוקדמת), אז אל תשכחו להתחיל מספיק מוקדם.  

>> למתכון: אורז עם שעועית ברוטב עגבניות

שעועית לבנה וגזר ברוטב עגבניות  (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
שעועית לבנה וגזר ברוטב עגבניות|צילום: אסף רונן, mako אוכל

מטבוחה של אבי ביטון

את המתכון למטבוחת המופת הזו קיבלנו רק לפני שבועות ספורים, כך שתצטרכו לסלוח לנו, אנחנו עדיין בהתלהבות שיא. בתור מי שטעמו, האמינו לנו שמדובר במטבוחה שלידה כל מטבוחה אחרת מסמיקה מבושה (ואתם יודעים שקשה למטבוחה להסמיק). מתכון מנצח ממעדניית סוליקה של אבי ביטון.

>> למתכון: מטבוחה הכי טעימה שיש

מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
מטבוחה מוש-ל-מת|צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

עוגיות פאדג' שוקולד

וויי וויי וויי כמה שוקולדיות העוגיות האלה. שוקולדיות בדיוק כמו שצריך אחרי ארוחה של שתי מנות בשריות ולפני (או ביחד עם) כוס התה עם העשבים. איך יכול להיות שהן פרווה? וואללה, למתוקים יש את הסודות שלהם.

>> למתכון: עוגיות פאדג' שוקולד

עוגיות שוקולד פאדג' (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות שוקולד פאדג'|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל