סלמון

אם זאת הפעם הראשונה שלכם עם המתכון המעולה הזה של ענת אלישע - אחרי שהדג יהיה מוכן תרצו להכין אותו גם לפסח. תזכרו מה אנחנו אומרים לכם, זהו מתכון קליל וטעים לסלמון עסיסי בתנור, עם רוטב קלאסי קולע שכולם יאהבו.

>> למתכון: סלמון בתנור של ענת אלישע

סלמון בתנור - לפני הצלייה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלמון בתנור - לפני הצלייה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט ענק

טוב, תפסתם אותנו על חם - למעשה חלק לא קטן מהמתכונים של ארוחת השישי שלנו הוא בכלל סוג של חזרה גנרלית לליל הסדר - וזה סלט חגיגי, יפהפה והכי לא בנאלי שיש. קודם כל, אין כאן חסות משום סוג. אז מהם העלים הירוקים אתם תוהים? או, מדובר במנגולד. כן כן, מנגולד. נכון, לרוב הוא לא מוגש ככה, אבל תסמכו על חן מזרחי שהיא שידכה לו את השותפים המושלמים: קוביות בטטה קטנות משוחות באריסה, פטה, פקאנים ועוד. מיוחד או לא מיוחד? אבל עזבו את השופוני, זאת חתיכת יציאה טעימה וזה מה שהכי חשוב.

>> למתכון: סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה

סלט מנגולד, בטטה ופטה (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
סלט מנגולד, בטטה ופטה|צילום: חן מזרחי, חן במטבח

תפוחי אדמה

ארוחה חלבית, אז הפעם מורחים את תפוחי האדמה בקצת חמאה, השילוב עם עשבי התיבול חלומי ואין תענוג יותר קריספי מזה. 

>> למתכון: תפוחי אדמה הכי פריכים שיש

תפוחי אדמה הכי פריכים שיש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תפוחי אדמה הכי פריכים שיש|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת תותים ומסקרפונה

אנחנו אוהבים לקרוא לה טירמיסו למרות שאין כאן ביצים ואין כאן קפה. מה כן יש כאן? גבינת מסקרפונה מוקצפת ואוורירית ובישקוטים, רק שבמקום לטבול אותם בקפה, הם נטבלים בסירופ תותים, ואלוהים אדירים כמה שזה טעים. רק היום בשיטוט בשוק ראינו (ואז רכשנו) תותים יפהפיים בזיל הזול, אז שתדעו שעדיין יש תותים מצוינים וגם במחירים הרבה יותר טובים מאשר בשיא העונה. 

>> למתכון: עוגת תותים מהירה ללא אפייה

עוגת תותים ללא אפייה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת תותים ללא אפייה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל