מתחילים עם המרק האולטימטיבי לחורף, ולכל המצקצקים שיגידו שהצבע שלו לא מגרה מספיק – אתם לא מבינים כלום. אם יש מרק שמהותו חורף, זה כמובן זה: פטריות פורצ'יני מיובשות שנותנות ניחוחות וטעמים עזים, כרישה, יין וערמונים קלויים. מנחם, מחמם וטעים בטירוף.
>> למתכון: מרק ערמונים ופורצ'יני
הלוק של לביבת הענק הזאת מהמם כמו הטעם שלה, מטגנים אותה עם מעט חמאה ומה שהכי טוב בה הוא שניתן גם להכין אותה מראש, לשמור בקירור ולתת לה חימום חוזר בתנור לפני ההגשה. וואו או לא וואו?
>> למתכון: פילה סלמון אפוי בחרדל דיז'ון
בשביל שלא תאכזבו את מכורי הלביבות הסועדים אתכם בשישי, הנה מנה שלא מוותרת על הטעם האהוב של תפודים, אבל פשוט מכינים אותה ללא הטיגון: קילו תפוחי אדמה שמגררים עם בצל, ואליהם מוסיפים כמה מצרכים בסיסיים. רוצים בכל זאת לטגן? אין שום בעיה, שימו פחות קמח והתערובת יכולה גם להתלבב ללביבות.
תסלחו לנו, כן? אבל לא עמדנו בפיתוי של להכניס פה קריצה על התייוונות. כל שולחן חייב את הירק הטרי שלו, ולשולחן הזה מגיע סלט יווני לפי הכללים – בלי חסה ובלי גבינות רכרוכיות - אנחנו רוצים ירקות חתוכים גס וגבינה מלוחה קשה. יש מצב שתצטרכו להכפיל כמויות ולהכין שתי קערות.
עד עכשיו לא שלחנו אתכם לטיגון בשמן עמוק, נכון? אז לא לדאוג, גם בשביל הקינוח נחסוך מכם את הריח והבלגן. מה שעושים הסופ"ש הזה לקינוח הוא פשוט וכיפי במיוחד: רוכשים סופגניות הכי הכי פשוטות שיש, אבל בלי ריבה או מילויים אחרים, ומשדרגים אותן לבד בבית לפי החשק: סופגניות טריקולד, סופגניות אלפחורס, סופגניות קרמבו ועוד.
>> 6 דרכים לשדרג סופגניות פשוטות