שבלולי חמאת שום ומוצרלה

לא יכולה להיות התחלה מפנקת יותר לארוחת שישי: בצק רך ותפוח שתולשים ממנו עוד ועוד פיסות מרוחות בחמאת שום ובחוטי מוצרלה מותכים ומענגים ומלא שומשום. 

>> למתכון: שבלולי חמאת שום ומוצרלה

שבלולי חמאת שום  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
שבלולי חמאת שום |צילום: קרן אגם, mako אוכל

סלמון קייג'ן

תסתכלו כמה שהנתח הזה מהמם ותגידו שאין לכם תיאבון. המעטה השחום שלו מתעתע ואפשר לרגע לחשוב שזה צלי בשרי. בייחוד כשמוסיפים לו תפודים ובטטות לצלייה בתנור. ומה הכי טוב בחתיך הזה? שרוב העבודה היא לכתוש תבלינים.

>> למתכון: סלמון קייג'ן

סלמון קייג'ון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סלמון קייג'ון - תקריב|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלט קיסר

ארוחה חלבית זה אומר שגם מתפנקים עם סלט חלבי - וכשאנחנו כותבים סלט חלבי אנחנו לא מתכוונים בהכרח לסלט יווני או סלט ירוק עם חלומי וגבינת עיזים - אלא סלט שלפרמזן יש חלק מהותי ביותר ברוטב שלו, וזה כמובן סלט קיסר. לא חייבים בו חלמון טרי, אפשר גם להסתפק במיונז אם אין לכם חשק להתעסק בהפרדת ביצים וכו', האומאמי יישאר. 

>> למתכון: סלט קיסר

המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

כוסמת

בזכות המדריך הזה, שכמובן כולל גם מתכון פצצה, לא מעט אנשים גילו את קסם הכוסמת וסוף סוף הבינו איך כדאי ורצוי לעבוד איתה, מה לשדך לה ומה כל כך טוב בה. עכשיו תורכם.

>> מבשלים עם כוסמת: מדריך ומתכון

כוסמת - תבשיל פטריות (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
כוסמת - תבשיל פטריות|צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

עוגת שוקולד וניל

פעמיים קרן אגם. התחלנו עם לחמניות ונסיים עם עוגה: עוגת שוקולד אוורירית, מעליה קרם וניל ואז מגיעה עוד שכבה של ציפוי שוקולד. סליחה מראש ממי שעומד לשבור את הדיאטה בגללה. 

>> עוגת שוקולד נוסטלגית עם קרם וניל

עוגת שוקולד נוסטלגית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שוקולד נוסטלגית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> זמני כניסת ויציאת השבת הקרובה