קציצות עדשים ועשבי תיבול
אנחנו אוהבים להתחיל את הארוחות שלנו בקטן - ולאט לאט להגביר. אז את הארוחה הזו נתחיל בקציצות עדשים עם הרבה פטרוזיליה (שהן צמחוניות אך לא טבעוניות, למי שמתעניין), שבמקור מגישים אותן עם מטבל יוגורט אבל אנחנו, לשם הכשרות, נגיש אותן עם הרבה טחינה.
עוף במילוי בשר ופטריות
את המתכון הזה אנחנו אוהבים במיוחד בגלל מי שעומדת מאחוריו - מלכת המטבח יונית צוקרמן, שהיא אולי האישה שמכינה את האוכל הכי טעים שאנחנו מכירים. הפעם היא ממלאת רבעי עוף בכל טוב הארץ (בשר טחון, חזה עוף, צנוברים, פטריות), ואז צולה אותם בתנור בתוך רוטב. הטרחה הכי גדולה במתכון: לבקש מהקצב להוציא את עצמות העוף.
>> למתכון: עוף במילוי בשר ופטריות
אורז עם ירקות
ומבשלנית גדולה לבשלנית גדולה: כשביקשנו מאורלי פלאי ברונשטיין, אחת המתכונאיות הטובות בארץ, לחלוק איתנו את המתכון הכי טוב שלה לאורז - היא הכינה לנו את זה. עם הרבה בצל, פלפלים וברוקולי, באמת לא פלא שהוא זכה בתואר. אגב, המנה הזאת יכולה להיות כוכבת נהדרת של ארוחה צמחונית, והפעם כמנה עיקרית.
>> והמון משלוחי מנות שווים
סלט סלק
את סלט הסלק הזה אנחנו אוהבים כי הוא טרי. הסלט, אבל גם הסלק. מגררים אותו חי, סוחטים מעודפי הנוזלים ומוסיפים את שאר המרכיבים (פילטים של תפוז, אגוזים ועוד דברים טובים). רוצים להפוך אותו למנה בפני עצמה? זרקו פנימה חופן-שניים של קינואה מבושלת.
עוגת ביסקוויטים הכי קלה בעולם
איכשהו כשאנחנו מגיעים לשלב של הכנת הקינוח אנחנו כבר עייפים, מותשים ורעבים מכדי לעבוד קשה. זה בדיוק הזמן לשלוף את המתכון הזה לעוגת ביסקוויטים, שהוא הכי קל והכי מוצלח שאנחנו מכירים. אנחנו כבר הכנו אותה עשרות פעמים. ממליצים גם לכם.