מרק עדשים כתומות ועגבניות

בסדר, אז אין גשם, אבל עדיין קר בטירוף, ועדיין אין מענג כמו להתכנס, כל המשפחה, סביב סיר מהביל של מרק טוב. אז המרק הזה הוא טוב ועוד איך, וגם פשוט לאללה להכנה. אנחנו לפעמים מפנקים אותו בבקבוק שלם של פסאטה (מחית עגבניות), כדי שיהיה עגבנייתי יותר, אבל גם בדיוק כמו שהוא הוא נהדר.

 >> למתכון: מרק עדשים כתומות ועגבניות

גולאש של תום פרנץ (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
גולאש של תום פרנץ|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

גולאש של תום פרנץ

בגולאש של תום פרנץ אין תפוחי אדמה ויש פטריות שמפיניון, ואנחנו מוצאים את זה גיוון מצוין לשלב הזה של החורף. חוץ מזה הוא מתובל לעילא (סמכו על תום פרנץ), והולך פשוט מושלם על הר של אורז, אבל גם עם חלה של שבת. תענוג.

>> למתכון: גולאש של תום פרנץ

סלט כרוב, גזר ותירס פריך (צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים)
סלט כרוב, גזר ותירס פריך |צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים

סלט כרוב, גזר ותירס פריך חמצמץ-מתקתק

סלט של איילת הירשמן, שהוא טרי וקופצני ורענן, בדיוק מה שצריך לצד הגולאש. לא בטוחים לגבי התירס? אנחנו מרשים לכם לוותר עליו. לא נגלה לאיש.

>> למתכון: סלט כרוב, גזר ותירס פריך חמצמץ-מתקתק

עוגת שיש קוקוס וריבה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת שיש קוקוס וריבה|צילום: נופר צור, mako אוכל

עוגת שיש קוקוס וריבה

כולם מכירים עוגות שיש, אבל אנחנו לא חושבים שעוד מישהו חוץ מקרן אגם חשב להכין עוגת שיש עם ריבה וקוקוס דווקא. אחת הטובות של קרן, ואלוהים, יש לה הרבה.

>> למתכון: עוגת שיש קוקוס וריבה

בתיאבון!