מרק עדשים
טיפונת פיקנטי, כתום מאוד ובעיקר טעים. את מרק העדשים של המאסטר שפית מיכל אפשטיין חמו קל מאוד להכין, ואין כיף כמו להתחמם איתו בסופ"ש קריר. קצת כמון, קצת חוויאג', קצת צ'ילי חריף - יש פה את כל מה שרוצים מקערת מרק קטנה וחמה לפתיחת ארוחה (אפשר גם גדולה, כן? אבל אנחנו במקומכם היינו משאירים מקום למה שעוד יגיע בהמשך).
>> למתכון: מרק עדשים עם חוויאג'
פתיתים
תוספת מנצחת בטעמים של בית, ובשיטה של ענת אלישע - הפתיתים ייצאו אחד אחד ולא גוש בצקי (למי זה לא קרה?), אלא ממש כמו אורז. הסוד הוא לפתוח את הסיר כל 3 דקות (מתוך 12 דקות בישול) ולערבב את הפתיתים היטב בעזרת מזלג. כמובן שאפשר לבחור איזו צורת פתיתים שאוהבים - אורז, כדורים, כוכבים, טבעות, אותיות - מה שהכי אוהבים אצלכם. ואם בא לכם לשים קצת פתיתים בתוך המרק - לא נספר לאף אחד.
>> למתכון: ככה מכינים פתיתים אחד אחד
קציצות
אין מתאימות יותר להגשה לצד פתיתים טובים: קציצות עסיסיות ברוטב ירוק וטעים עם סלרי, מנגולד ואפונה. חוץ מזוקיני/קישואים אפשר להוסיף לרוטב כל ירק אחר שאוהבים.
>> למתכון: קציצות עוף עם עשבי תיבול ואפונה
סלט ביצים ותפוחי אדמה
כזה סלט תפוחי אדמה אנחנו מוכנים לאכול בכל ארוחה. אין כאן מיונז, ובמקום פרוסות בצל לבן/סגול יש בצל ירוק קצוץ, שמתווסף לפטרוזיליה קצוצה. טעים לאללה, קליל וים תיכוני.
>> למתכון: סלט ביצים ותפוחי אדמה בלי טיפת מיונז
בחושה מייפל
מתכון קלי קלות של קרין גורן לעוגת שבת עסיסית וטעימה עם שכבת קראסט של אגוזי מלך קצוצים, קצת קינמון וסוכר. כשהיא יוצאת יוצקים עליה מייפל בנדיבות ומתענגים על כל ביס.