מרק עדשים כתומות ועגבניות

שני דברים חשוב לנו לומר לכם על המרק הזה: 1. שהוא אדיר, ומוכיח שוב שבשביל מנה מעולה לא צריך יותר מ-2-3 מרכיבים בסיסיים, 2. שאנחנו מעיזים להמרות את פי המתכון ומחליפים את אבקת המרק בעוד מלח ואת הכמון בעוד חוואייג' למרק, וזו לטעמנו הגרסה הטובה ביותר - מה טובה ביותר, מצטיינת! - שלו. 

מרק עדשים כתומות ועגבניות

תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל בקר בלימון כבוש

במרק היו עדשים וירקות, כאן יש בשר ואורז - מה שאומר ששתי המנות האלה לבדן יכולות להחזיק ארוחת שבת בלי שום עזרה נוספת (אל תדאגו, לא בבית ספרנו). הבשר כאן הוא צלי כתף, התיבול הוא של כורכום וכמון (כאן אל תוותרו עליו) וכמות נאה של לימונים כבושים, ויש גם ים של עשבי תיבול, שהופכים את המנה לאפילו יותר מעניינת וטעימה. אם אתם אוהבים את החורשט סבזי הפרסי (ולימון כבוש) כנראה תעופו על מנה הזאת.

תבשיל בקר בלימון כבוש

תבשיל חומוס, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תבשיל חומוס עם בטטות צלויות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל חומוס עם בטטות צלויות

קדירה של גרגירי חומוס שמתבשלים לאיטם עם הרבה עגבניות קצוצות (לא מקופסת שימורים, ראיתם מה זה?), ואז מוגשים עם פרוסות צלויות של בטטה מתקתקה. רוצים לקצר תהליכים? לכו על חומוס קפוא. 

תבשיל חומוס עם בטטות צלויות

סלט שורשים

חגיגה של מקלות גזר, שומר וקולרבי, שמקבלים את התיבול הכי בסיסי בעולם, שמאפשר להם לזרוח: מלח, שמן זית ומיץ לימון. אפילו לפלפל השחור לא נתנו להתערב לנו פה.

סלט שורשים

טורט תפוחים וקינמון  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
טורט תפוחים וקינמון |צילום: קרן אגם, mako אוכל

טורט תפוחים וקינמון

גם מי שלא אוהב את המרקם של תפוחים מגוררים בתוך העוגות שלו יאהב את הטורט הזאת, כי הכמות של התפוחים בה אינה מוגזמת והם מצליחים להשתלב באופן מושלם בבלילה. לא רק שזה לא מציק בפה, זה אפילו ממש ממש נעים.

טורט תפוחים וקינמון

שבת שלום ובשורות טובות.