מרק עדשים כתומות ועגבניות
שני דברים חשוב לנו לומר לכם על המרק הזה: 1. שהוא אדיר, ומוכיח שוב שבשביל מנה מעולה לא צריך יותר מ-2-3 מרכיבים בסיסיים, 2. שאנחנו מעיזים להמרות את פי המתכון ומחליפים את אבקת המרק בעוד מלח ואת הכמון בעוד חוואייג' למרק, וזו לטעמנו הגרסה הטובה ביותר - מה טובה ביותר, מצטיינת! - שלו.

תבשיל בקר בלימון כבוש
במרק היו עדשים וירקות, כאן יש בשר ואורז - מה שאומר ששתי המנות האלה לבדן יכולות להחזיק ארוחת שבת בלי שום עזרה נוספת (אל תדאגו, לא בבית ספרנו). הבשר כאן הוא צלי כתף, התיבול הוא של כורכום וכמון (כאן אל תוותרו עליו) וכמות נאה של לימונים כבושים, ויש גם ים של עשבי תיבול, שהופכים את המנה לאפילו יותר מעניינת וטעימה. אם אתם אוהבים את החורשט סבזי הפרסי (ולימון כבוש) כנראה תעופו על מנה הזאת.

תבשיל חומוס עם בטטות צלויות
קדירה של גרגירי חומוס שמתבשלים לאיטם עם הרבה עגבניות קצוצות (לא מקופסת שימורים, ראיתם מה זה?), ואז מוגשים עם פרוסות צלויות של בטטה מתקתקה. רוצים לקצר תהליכים? לכו על חומוס קפוא.
סלט שורשים
חגיגה של מקלות גזר, שומר וקולרבי, שמקבלים את התיבול הכי בסיסי בעולם, שמאפשר להם לזרוח: מלח, שמן זית ומיץ לימון. אפילו לפלפל השחור לא נתנו להתערב לנו פה.

טורט תפוחים וקינמון
גם מי שלא אוהב את המרקם של תפוחים מגוררים בתוך העוגות שלו יאהב את הטורט הזאת, כי הכמות של התפוחים בה אינה מוגזמת והם מצליחים להשתלב באופן מושלם בבלילה. לא רק שזה לא מציק בפה, זה אפילו ממש ממש נעים.
שבת שלום ובשורות טובות.