מרק כתום מחמם ומחזק
מתחילים עם משהו שישרת את כל סתומי האף והמשתעלים בשולחן (האם זה לא כולם בימים אלה?). מרק כתום רך, קרמי ונעים נעים, על בסיס גזר, בטטה ודלעת, מחוזק בג'ינג'ר ובכורכום - וזהו בערך. כמה משמח שזה כל מה שצריך בשביל סיר כל כך טוב.
כתף בקר בבישול ארוך
צלי בקר מעולה אולי נשמע כמו אתגר בישולי, אבל למעשה כל מה שצריך בשביל להפציץ עם צלי זה בשר טוב, כמה ירקות שורש, יין וסבלנות. יש לכם את אלה - תוכלו ליהנות בארוחת שבת מתבשיל בשר חורפי שממש מתמוסס מעצמו בפה. במקרה הספציפי הזה מפוררים את הבשר בסוף הבישול לחוטים, ורק כשתראו כמה בקלות זה קורה תבינו עם איזו רכות יש לכם עסק פה. בימי חול אנחנו אוהבים את המנה הזו עם פסטה, בשבת - תנו לנו פירה.
פירה
בהנחה שאתם לא רוצים להגיש פירה חלבי ליד הצלי בארוחת שבת (או יותר טוב, מתחת לצלי!), קבלו מתכון לפירה טעים טעים, פשוט פשוט וללא מוצרי חלב. היתרון הנוסף בגרסה הזו הוא שמדובר במנה הרבה פחות כבדה ומפילה מהפירה החלבי, עם תועפות החמאה והחלב. איך עושים את זה? נאמר זאת כך: תתפלאו כמה יש למי הבישול של תפוחי האדמה לתת.
סלט שעועית מזין
לא התאפקנו מלדחוף עוד קצת חלבון לארוחה הזאת, והפעם בסלט: יש בו עגבניות, בצל סגול וזיתים, מרכיבים שנראה לנו שכולם אוהבים בסלט שלהם, וכן, גם חיזוק של שעועית לבנה. לא צריך להשרות וכל הווג'ראס כמובן, אפשר לקנות שעועית מבושלת מראש. ולא לוותר על הסלרי.
בקלאווה פרווה
שחרור של חטופות (בתקווה שבאמת יקרה בשבת, ושהכל יעבור בשלום) הוא סיבה מעולה בשבילנו להתמסר לבקלאווה טובה, ועוד כזו שהכנו בעצמנו. במקום החמאה שמן - והנה היא גם פרווה.
בשורות טובות!