קציצות קיפוד
תסכימו איתנו שאין שילוב הולם יותר מאורז וקציצות, בעיקר בסוף השבוע, ואנחנו כמובן כוללים בזה נשנוש שאריות ביום ראשון. הקציצות היפות האלה, ממתכוני הפאר של המטבח הפרסי (ושל רותם ליברזון המהממת), כוללות את האורז והבשר יחדיו ברוטב מעולה, ויום אחרי הן אפילו עוד יותר טעימות.
>> למתכון: קציצות קיפודי אורז ובשר
פטאייר
למאפה הזה יש לא מעט גרסאות, אבל המילוי הכי טעים שיש לפטאייר לדעתנו הוא בדיוק כמו במתכון הזה – ירוק ומעט חמצמץ. פה הלכנו על מנגולד ועדשים, בריאות וטעם בתוך מעטפת בצק שאפשר לאכול עם הידיים.
>> למתכון: פטאייר מנגולד ועדשים
דלורית צלויה
עם כל הכבוד לבטטה אהובת ליבנו ויקירת תנורינו, יש עוד ירק כתום שמכניסים לתנור, אפילו עם תיבול מינימליסטי, ויוצאת משם מנה משגעת. אנחנו כמובן מתכוונים לדלורית הצלויה, שכיף לפרק עם המזלג לחוטים רכים, והיא גם נהדרת לכל מי ששומר על המשקל. בקיצור, תכירו את החברה החדשה והאנדר-רייטד שלכם.
סלט קוסקוס ועגבניות צלויות
יש סלטים שיכולים לשמש כמנה מספקת ומשביעה, וזה בכיף יכול להיכנס תחת הקטגוריה הזו. זוכרים את מיכל אפשטיין מ"מאסטר שף", וכמה המנות שלה תמיד נראו גם טעימות, גם עם אלמנטים של טריות ופריכות וגם לא מושחתות מדי? הסלט הזה לא שונה, ויש בו קצת מכל דבר.
>> למתכון: סלט קוסקוס ועגבניות צלויות
עוגיות פאדג'
כן, הן פרווה, אבל לא חסר בהן כלום. עוגיות שוקולדיות רכות רכות, שהכי כיף לסיים איתן ארוחה. עכשיו האתגר הוא להסתפק רק באחת.
>> למתכון: עוגיות שוקולד פאדג'