צלי עוף בבצל מקורמל

מתכון של טום פרנץ המעולה, שמבוסס על שומר אבל עובר נהדר המרה לבצל, לטובת הנרתעים מהטעם האניסי. המרכיבים מעטים מאוד: כרעי עוף, הרבה בצל, קצת שמן, מלח ופלפל וסוכר חום. פורסים הרבה בצל לרצועות, מסדרים אותו בתבנית עם העוף ונותנים לשעתיים בתנור לעשות את העבודה. וואו, איזו עבודה נהדרת עושות השעתיים האלה.

צלי עוף בבצל מקורמל

גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

גלילות חצילים עם בשר

דבר ראשון, אפשר להירגע. לא צריך לטגן את החצילים לפני הגלגול, מספיק לגמרי לצלות אותם בתנור. בנוסף לזה, אין צורך לטגן את הבשר - רק מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה. אז כן, לגלגל אחד אחד צריך, וגם לבשל את הגלילות ברוטב, אבל מדובר בלא יותר מחצי שעה של עבודה נטו, והתוצאה כל כך טעימה, ביתית ועם זאת מרשימה, שאנחנו ממש מפצירים בכם - תנו צ'אנס למנה הזאת.

גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות

סלט בורגול וירקות קלויים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
סלט בורגול וירקות קלויים |צילום: דרור עינב, mako אוכל

סלט בורגול וירקות צלויים

אם קצת כבד לכם אחרי העוף וגלילות החצילים, זאת בדיוק המנה שאתם מחפשים כדי לאזן אותם (ועל הדרך לספוג קצת מהרטבים שלהם, כי יש מה לספוג). מדובר בסלט חמצמץ של בורגול וירקות צרובים או קלויים, עם תימין, אורגנו ופטרוזיליה והרבה מיץ לימון. מהיכרות אישית - סלט פגז.

סלט בורגול וירקות צלויים

עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד (צילום: מור כהן, mako אוכל)
עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד|צילום: מור כהן, mako אוכל

עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד

עוגה פרווה טעימה ומושחתת, עם ציפוי שוקולדי שהמילה נדיב קטנה עליו. איך אפשר להגיד לזה לא?

עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד

שבת שלום.