בראשון הקרוב יעלה הריאליטי הקשוח "MKR המטבח המנצח", שיבחן את יכולות המתמודדים לארח, לבשל, אבל גם ליצור חוויית אכילה חד פעמית ולבנות "מסעדה". כשאנחנו חושבים על זה, זה פחות או יותר מה שרובנו עושים כל סוף שבוע מחדש כשאנחנו ניגשים למלאכת הרכבת הארוחה ומנסים להתאים אותה לכל בני המשפחה – ההיא שלא אוכלת עגבנייה, זה ששונא טחינה, האלרגיים, הטבעונים וכו'. כמו בכל רביעי, רגע לפני שעושים קניות וסוגרים תפריט לשישי, הנה הצעה לארוחת שבת שתספק גם את הבררנים ביותר.
חריימה עוף ופתיתים
עבור המון ישראלים אין דבר כזה ארוחת שישי בלי סיר חריימה, וזה לא משנה בכלל מה עוד אוכלים. עבור חלק אחר של אנשים, דג זה לא אוכל. שיהיה מטוגן, מפולט או נא – הם לא מתקרבים. לכבודם הגה תום פרנץ מתכון מפתיע ולא שגרתי של עוף עם פתיתים ברוטב חריימה, כי אם זה הולך מצוין עם דגים, אין סיבה שעם עוף זה לא יעבוד. ופתיתים? הרי אין אחד שלא אוהב פתיתים.
>>> למתכון: עוף עם פתיתים ברוטב חריימה
אורז משודרג
אורז מתפקד לרוב כג'וקר, ובסך הכל קשה למצוא לו מתנגדים נחרצים. יש לא מעט סוגי אורז, וגם שיטות הכנה לא חסרות, ככה שמילת המפתח פה היא מגוון. גם במתכון הצבעוני הזה המגוון הוא רב וניתן לעשות אי אילו התאמות ושינויים בהתאם להעדפות הסועדים. לא אוהבים פטרוזיליה? תחליפו בכוסברה. לא אוהבים כוסברה? ותרו על שניהם, הכל בסדר, יש בו מספיק דברים טובים אחרים.
סלט כרוב
תפנו מקום בארסנל, כי הסלט הזה הולך להיכנס אליו בכל הכוח. לא הייתה פעם שהבאנו אותו לארוחה או הגשנו ממנו לאורחים ולא העברנו הלאה את המתכון בסוף הארוחה. עיקר העבודה פה היא בחיתוך הכרוב, והרוטב קל מאוד להכנה. למי שרוצה יש בפנים גם אופציות לשדרוג הסלט, אבל באמת שהוא מושלם כמו שהוא.
פונדנט שוקולד עם אגוזים
ידוע שכשרוצים ללכת על בטוח ולקלוע למכנה המשותף הרחב ביותר בקרב המקנחים, מכינים קינוח שוקולד. זה כבר בגדר חוק בלתי כתוב. אז לרגל הירידה המזערית בטמפרטורות והגילוי המסעיר שכבר אפשר לישון ללא מזגן בלילה, סידרנו לכם פונדנט שוקולדי מחמם ומנחם שיהיה קשה לעמוד בפניו.
>>> למתכון: פונדנט שוקולד עם אגוזים
>> "MKR המטבח המנצח": ריאליטי הבישול הקשה מכולם מגיע לישראל, תוכנית הבכורה תשודר בראשון (14.10) בקשת 12