מרק ירקות

אם מכינים את המרק הזה כארוחה יותר משביעה, אפשר להוסיף לו קטניות, דגנים, תפוחי אדמה וכו'. מכיוון שאנחנו פותחים איתו את ארוחת שישי, אפשר לוותר על התוספות (אלא אם כם מתחשק לכם, ובמקרה כזה - לכו על זה כמובן) ולהגיש קערות הגונות לכל יושבי השולחן - שיוכלו להתחמם וליהנות ממרק עשיר ומעולה. 

המתכון הכי טוב למרק ירקות

עוף ואורז בסגנון עיראקי

באמת שלא חסרות מנות לפנתיאון של המטבח העיראקי המפואר והאהוב. אחת האהובות שבהן כוללת אורז ועוף שמתבשלים להם יחדיו, אבל המתכון הזה, פלאו בג'יג', הוא לא בבישול ארוך. מטגנים קצת בצל, משחימים טוב את הכרעיים או השוקיים (או גם וגם), מוסיפים עגבניות, רסק ומתבלים. הבישול עצמו לא לוקח הרבה זמן והתוצאה היא מנת עוף ואורז אדמדם. מנה טעימה מסורתית ומאוד לא מסובכת להכנה שכדאי להכיר והכניס למטבח.

מתכון: פלאו בג'יג

פלאו בג'יג' (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פלאו בג'יג'|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט ברוקולי

לא השתמשנו בו במרק הירקות, שמרנו אותו דווקא לסלט קצת אחר ומאוד טעים. ההמלצה של רותם ליברזון היא לחלוט את פרחי הברוקולי המופרדים ממש לשתי דקות, במטרה לשמור עליו נגיס (מי שרוצים מוזמנים כמובן להוסיף עוד ירוקים כמו אפונת שלג או שעועית). לברוקולי מוסיפים בצל, קצת צ'ילי אם רוצים ועוטפים ברוטב חמאת בוטנים עם קצת קיק חריף וחמצמץ. 

סלט ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים

סלט ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עוגת שיש

עוגה שהיא גם עוגת שיש וגם עוגת אגוזים. אפשר להשתמש באיזה הרכב אגוזים שאוהבים, ואם מעוניינים להמיר את המתכון לפרווה פשוט מאוד משתמשים בחלב סויה או חלב קוקוס באותה כמות במקום השמנת החמוצה.

מתכון לעוגת שיש אגוזים

עוגת שיש אגוזים  (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
עוגת שיש אגוזים |צילום: נטלי לוין, mako אוכל