דג אמנון בתנור
מושט מאודה בתנור, עם שמן זית, שום, פלפלים ובצלים. כל פילה נארז בנפרד בנייר אפייה ונייר אלומיניום, ונשלח לתנור ל-20 דקות בלבד. בתומן הוא יוצא ממנו רך רך, עדין ומעודן, בדיוק מה שאנחנו צריכים בחום הזה.
סלט קינואה אדומה
קינואה אדומה (אבל גם לבנה טוב), קוביות גזרים קטנטנות שנצלות בתנור (אחת הגולשות הציעה להחליף בבטטה - נשמע טוב!), פלפלים וגרעיני חמנייה, ורוטב של שמן זית, לימון וחרדל. מנה פרשית מפוצצת בערכים תזונתיים שהיא גם טעימה בטירוף, וכל כך משביעה שיש מצב שתרגישו שאפילו המושט ממקודם פתאום גדול עליכם.
מנגולד ממולא באורז וסלק
לא להיבהל! מדובר בממולאים הכי קלים ומהירים שהכנו אי פעם, וסמכו עלינו שניסינו הרבה מתכונים מהירים בחיים. בשביל המילוי צריך רק לטגן בצל, ואז לערבב אותו עם כל המרכיבים בקערה (אפילו לא צריך לבשל את האורז מראש), והגלגול של עלי מנגולד הוא באמת משחק ילדים. מדמיינים את עבדות עלי הגפן? הכי הכי לא. מנה מטריפה, שמככבת אצלנו בהרבה ארוחות שבת ותמיד קוצרת אינספור תשבחות.
מתכון: מנגולד ממולא באורז וסלק
צ'יפס קולרבי
מכיוון שמבחינת פחמימות אנחנו מרגישים מסודרים בארוחה הזאת, את תפוחי האדמה שהם מבחינתנו ברירת מחדל בכל ארוחה שמכבדת את עצמה החלפנו בקולרבי חתוך לצורת צ'יפס. גם את המנה הזאת אפשר לאפות או לטגן. אנחנו כמובן בעד אפייה.
סטיקי באנס
נכון שלא העבדנו אתכם קשה בארוחה הזאת? אז הנה הגיע זמן התשלום: בקינוח הפעם אנחנו רוצים שתשקיעו, אבל אנחנו ממש ממש מבטיחים שזה ישתלם. אין צורך להילחץ, אין פה הרבה יותר עבודה מאשר במאפה השמרים הממוצע, אבל התוצאה היא אחד הקינוחים הכי מושחתים שיש: מעין שבלולי קינמון שמבצבצים ברוטב טופי ופקאנים דביק ונהדר.
שבת שלום!