פרגיות במרינדה
החדשות הרעות עם המנה הזאת הן שצריך להכין אותה ולהגיש מיד, כך שמדובר במנה של הרגע האחרון, החדשות הטובות הן שההכנה היא עניין של פחות מ-10 דקות, כך שאין כאן באמת אלמנט מלחיץ. לפני כן צריך רק להשרות את הפרגיות במשרה המטריפה שלהן, שכוללת רוטב סויה, סירופ מייפל, שום, ג'ינג'ר, קליפת ליים או לימון וקצת סרירצ'ה (לא חובה), וזהו. המחבת עושה את שאר העבודה.
תפוחי אדמה בשיטת נירה רוסו
המתכון הזה הופיע בספר של רותי רוסו, אבל הקרדיט עליו הוא לאמא המוכשרת והמוצלחת לא פחות, נירה. מדובר במה שנקרא "טריזי תפוחי אדמה", שמתחילים את דרכם בצלייה בשלמותם בתנור וממשיכים במריחה יפה בשמן מתובל ובצלייה נוספת, הפעם בצורתם הטריזית. זה אולי נשמע מייגע, אבל מבחינת העבודה הנדרשת מכם אין כאן יותר מ-15-20 דקות. כל השאר זה התנור, והוא אין מה לרחם עליו.
מתכון: תפוחי אדמה בשיטת נירה רוסו
סלט קינואה וירקות
סלט ותיק ונהדר, שאנחנו חוזרים אליו שוב ושוב (ושוב, ושוב) והוא אף פעם לא מאכזב. אם הצירוף "סלט קינואה" מאיים עליכם אתם יותר ממוזמנים לראות בו סלט ירקות שפשוט שודרג במעט קינואה. האמת היא איפשהו בין לבין: מככבים בו מלפפונים, עגבניות שרי, פלפלים ובצל סגול, קצת עשבי תיבול ותיבול בסיסי של שמן זית ולימון. וכן, יש גם קינואה, שמבושלת בנפרד.
קינוח מלאווח ושוקולד
גם מלאווח וגם שוקולד? האם זה לא צירוף מושחת מדי בשביל האדם הסביר? התשובה היא כן, בהחלט כן, ולכן אנחנו מגבילים את עצמנו לשבת עם הקינוח הזה, ולא מכינים אותו בכל פעם שבא לנו משהו מתוק (למרות שהוא כל כך זריז וכיפי שזה הכי מתבקש). לגרסה פרווה פשוט מחליפים את הנוטלה בממרח שוקולד לא חלבי.
שבת שלום!