קציצות ערמונים של אביב משה
אם לדייק, הקציצות האלה הן לא של אביב משה אלא של אמא שלו, שושנה, ואחרי שהכנו אותן בבית אנחנו יכולים לערוב לכם שהן פשוט מעולות. כדורי הבשר עצמם פשוטים ובסיסיים יחסית (בשר טחון, ירוקים, פירורי לחם, בצל), אבל הרוטב, הרוטב הופך את המנה הזו לחגיגה שלא מביישת אף שולחן שישי, ואפילו לא שולחן חג. אגוזים, משמשים, ערמונים - מנה עיקרית שהיא כיף חיים.
>> למתכון קציצות ערמונים אביב משה
כבד עוף בתרד, כמון ולימון
בגזרת העוף בחרנו השבוע להתרחק מתחום הכרעיים והפולקע לטובת מנה הגונה ועתירת ברזל של כבדים. ברוטב אין הרבה מרכיבים, אבל יש כמון, פפריקה ומיץ לימון, וגם תרד, שמקליל קצת את האווירה ומזכיר לנו שבכל זאת יולי. מתכון של אבי ביטון ובני סיידא, אז אפשר להיות שקטים.
>> למתכון: כבד עוף בתרד, כמון ולימון
אורז פרסי
וזה מתכון של חגית ביליה, לייזה פאנלים בשבילכם, מתוך הספר הראשון והנהדר שלה. כבר שמענו על כמה וכמה בשלנים שמעולם לא הצליחו לדייק את האורז הפרסי שלהם - הצהבהב, עם השמיר ושכבת התפודים הנפלאה - לרמת שלמות, עד שניסו את המתכון הזה. על שולחננו, על כל פנים, הוא הולך לעלות ממש השבוע.
סלט מנגולד חם
וזה מתכון של אבי לוי, הסמכות העליונה שלנו בכל הקשור לסלטים מרוקאיים. פשוט המנגולד כל כך יפה בימים אלה, שחבל לא להתחמש באיזה צרור הגון ולהכין ממנו תוספת. ומה עם כמות השמן? אין לנו מה לומר מלבד: תתמודדו, יהיה בסדר.
סלט עשבי תיבול
הרבה ירוק היה לנו בארוחה הזאת, אבל בינתיים רק בצורתו המבושלת, החמה. אז את הארוחה הזו נשלים עם סלט מרענן שבמרעננים, עם המון המון עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר) וקצת אגוזים (וגם פקאן סיני!). טעים טעים.
קראמבל תפוחים ואגסים
אנחנו מניחים שאחרי הארוחה הזאת אין לכם מקום למשהו כבד, ובינינו - שאחרי כל הבישולים גם לא נשאר לכם הרבה כוח להכין קינוח. אז הנה קינוח קליל ופשוט, שמכינים ממש תיק תק, והוא גם פירותי אבל גם בצקי ולכן עונה על כל החשקים. וכן, הוא פרווה לגמרי.