פתיתים ועוף
זאת גם הזדמנות לנמנעי חמץ להיפרד יפה מהפתיתים לקראת החג, אבל גם בלי קשר זאת מנה מצוינת וקלילה שמכינים צ'יק צ'ק ומשגרים לתנור. מאז הפרק של מאסטר עם מנות הפתיתים יש לנו דודא אליהם וזאת לגמרי ההזדמנות לממש אותה. שימו לב שלא חייבים להשתמש בפרגיות - אפשר גם נתחי עוף על העצם.
למתכון: פתיתים ועוף בשקית קוקי
סלט שורשים
ולצד עוף ופתיתים רכים וחמים, חובה שתהיה קונטרה פרשית, פריכה, טרייה הרי, אז אנחנו ממליצים מכל הלב על הסלט הזה: שומר, קולרבי וגזר עם תיבול פשוט וקולע של שמן זית, מלח ולימון. אפשר לתבל לפי הטעם, אבל אם אתם פחות אוהבים את הטעמים והארומות האניסיות של השומר - אפשר לשים אפילו יותר מיץ לימון סחוט, שמנטרל אותם. ועוד משהו לגבי השומר: הכי מומלץ להשתמש במנדולינה בשביל פרוסות אחידות ודקות, ותכלס גם את הקולרבי והגזר אפשר לפרוס איתה לתוצאות מהירות ואחידות.
מאפינס תותים וקצפת פרווה
אם הפתיתים מהמנה הראשונה הם פרידה מחמץ, פה יש פרידה כפולה: גם מקמח וגם מהתותים, שנמכרים סוף סוף במחירים נמוכים יותר וכבר מתחילים להיעלם ממדפי הירקניות והשווקים. את התותים שכבר רכים ופחות חתיכיים אפשר לחתוך לתוך הבלילה של הבצק ואת היפים יותר לשמור לעיטור מעל הקצפת (מצחית או חלבית - בחירה שלכם).
למתכון: מאפינס תותים וקצפת פרווה