עוף וקישואים
הקישואים כל כך יפים עכשיו, שמיד נזכרנו במתכון המנצח של יונית צוקרמן לסיר שוקי עוף ברוטב צהבהב וקליל שמתאים בדיוק לעונה המתחממת. החתיכות הגדולות והעסיסיות של הקישואים ותפוחי האדמה מכוסים ברוטב, ויחד עם האורז הצהוב מדובר בעונג שבת.
וגם כל המתכונים לשבועות שתצטרכו השנה
לחמניות ממולאות
כשבאמת רוצים לפנק את המשפחה בשולחן השבת - מכינים כאלה. זה ממלא פונקציה של חלה, כי אפשר לנגב איתן את הרוטב של המנה העיקרית ואת המיץ של הסלט, וזאת מנה ראשונה כל כך טעימה וכיפית.
אורז צהוב
אחד אחד, כמו חיילים. ככה בדיוק אנחנו מעדיפים את מנת האורז שלנו, וככה היא יוצאת. הסוד של יונית צוקרמן טמון בערבוב האורז בשמן - אלה שתי דקות שחשובות מאוד לתהליך - ככה שאם כמונו, אתם מעדיפים אורז שבו כל גרגיר נפרד מהגרגיר השני, זה השלב לא לקצר תהליכים ובאמת לתת ערבוב של לפחות 2 דקות. אם רוצים אגב, אפשר גם להשתמש בזמן זית - אבל זה לא קריטי. ואם רוצים, אפשר לשים גם קצת יותר מ-2 כפות, זה תלוי בטעמכם האישי.
למתכון: אורז צהוב של יונית צוקרמן
סלט חסה
שבועות בפתח, ויש מנה אחת שלא יוצאת לנו מהראש: סלט ירוק. סלט קראנצ'י ועשיר. כי עם כל הכבוד לכל המנות האחרות, אם הסלט לא מעולה - כל הארוחה שווה קצת פחות. עם הסלט הזה לא תיפלו, הבטחה שלנו.
פונדנט שוקולד
חשבתם שמדובר בקינוח ששמור לפסח או לחורף? תחשבו שוב: מדובר באחד מקינוחי הפרווה הכי מענגים, בטח אם אתם חולי שוקולד.