mako
פרסומת

ארוחה לשבת שכולם ירצו להעלות לסטורי

הרוח הקרירה בערבים גורמת לנו לחפש אסתטיקה סתווית, אז השבוע הלכנו על מנות שיהפכו את שולחן השבת שלנו להרבה יותר יפה (אבל עדיין לא יצריכו מאיתנו יותר מדי מאמץ). סלט עגבניות וחסות חרוך, סיר פלפלים ממולאים, עוף מקורמל ועוגת תפוחים שיכולה לשבת בוויטרינה של קונדיטוריה – הנה אנחנו באים

ירדן וייס
mako
פורסם: | עודכן:
פלפלים ממולאים של דודה חנה
פלפלים ממולאים. הסוד הוא באופן הכנת המילוי | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט חסות ועגבניות חרוך

הסלט הזה עושה טוויסט חכם ואלגנטי לירקות שלנו, ומשלב חסה ועגבניות שרי טריות כבכל סלט, ביחד עם חסות ועגבניות צרובות במחבת. כשכל החם-קר על מרקמיו השונים משתלב ברוטב החרפרף-חמצמץ – יוצא סלט שהוא מעדן של ממש. והוא גם ממש מרשים ויפה מראה, שזה לא פחות חשוב.

סלט חסה ועגבניות צלויות
סלט חסה ועגבניות צלויות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

פלפלים ממולאים

ממולאים הם בין המאכלים היפים שיש. משהו במראה הזה של הירקות בצורתם המקורית, שמסודרים כל כך יפה בסיר, הוא חומר למגזיני אוכל (בטח אם הם נאפים להם בתנור בסיר בצק יצוק צבעוני). ושלא לדבר על כמה הם טעימים. יש כאלה שמעדיפים לא להתעסק עם ממולאים, ואנחנו יכולים להבין את זה, אבל מהסיר הזה באמת שאין מה לחשוש. הוא יחסית קל להכנה (במובן הזה מילוי פלפלים הוא יתרון), וזה שמבשלים קצת את המלית מראש, לפני שממלאים איתה את הפלפלים, מוציא ממולאים הרבה יותר רכים ועסיסיים, וזה כבר ממש משתלם.

עוף בקרמל שום ודבש

התבנית הזו לא רק נוסטלגית, היא גם מלאה בכל טוב ובעיקר מאוד בסיסית ולא מורכבת להכנה, מה שאומר שכולם ייהנו (גם המכינים וגם הסועדים). עומר מילר לקח את המתכון המיתולוגי של רות סירקיס מהספר "מהמטבח באהבה" , ועשה עליו וריאציה משלו. התוצאה היא מנה פשוטה ומנחמת של עוף רך (ככה קוראים לזה אצלו בבית) וירקות, שכולם עטופים ברוטב שהתקרמל לו בתנור. בהצלחה עם לא ללקק את האצבעות.

עוף בקרמל שום ודבש
עוף בקרמל שום ודבש | צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור

עוגת תפוחים שקועים מרהיבה וקלה להכנה

גם אם כבר מילאתם את מכסת עוגות התפוחים שלכם בראש השנה, לעוגה כזו תמיד יש עוד מקום בתנור. גם יפה, גם קלה להכנה, גם בקלות מאוד הופכת לפרווה (או לא), בקיצור – קינוח מנצח לארוחה. המתכון הזה מקורו באחד המחוזות של גרמניה, והוא עובד הכי טוב עם תפוחים חמצמצים (ואם תניחו ליד פרוסה מהעוגה הזו כף גלידת וניל אף אחד לא יתלונן).

פרסומת
עוגת תפוחים מרהיבה של אביבה פיבקו
עוגת תפוחים שקועים. יפה כזאת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שתהיה שבת נעימה!