ארוחה לשבת שכולם ירצו להעלות לסטורי
הרוח הקרירה בערבים גורמת לנו לחפש אסתטיקה סתווית, אז השבוע הלכנו על מנות שיהפכו את שולחן השבת שלנו להרבה יותר יפה (אבל עדיין לא יצריכו מאיתנו יותר מדי מאמץ). סלט עגבניות וחסות חרוך, סיר פלפלים ממולאים, עוף מקורמל ועוגת תפוחים שיכולה לשבת בוויטרינה של קונדיטוריה – הנה אנחנו באים

סלט חסות ועגבניות חרוך
הסלט הזה עושה טוויסט חכם ואלגנטי לירקות שלנו, ומשלב חסה ועגבניות שרי טריות כבכל סלט, ביחד עם חסות ועגבניות צרובות במחבת. כשכל החם-קר על מרקמיו השונים משתלב ברוטב החרפרף-חמצמץ – יוצא סלט שהוא מעדן של ממש. והוא גם ממש מרשים ויפה מראה, שזה לא פחות חשוב.

פלפלים ממולאים
ממולאים הם בין המאכלים היפים שיש. משהו במראה הזה של הירקות בצורתם המקורית, שמסודרים כל כך יפה בסיר, הוא חומר למגזיני אוכל (בטח אם הם נאפים להם בתנור בסיר בצק יצוק צבעוני). ושלא לדבר על כמה הם טעימים. יש כאלה שמעדיפים לא להתעסק עם ממולאים, ואנחנו יכולים להבין את זה, אבל מהסיר הזה באמת שאין מה לחשוש. הוא יחסית קל להכנה (במובן הזה מילוי פלפלים הוא יתרון), וזה שמבשלים קצת את המלית מראש, לפני שממלאים איתה את הפלפלים, מוציא ממולאים הרבה יותר רכים ועסיסיים, וזה כבר ממש משתלם.
עוף בקרמל שום ודבש
התבנית הזו לא רק נוסטלגית, היא גם מלאה בכל טוב ובעיקר מאוד בסיסית ולא מורכבת להכנה, מה שאומר שכולם ייהנו (גם המכינים וגם הסועדים). עומר מילר לקח את המתכון המיתולוגי של רות סירקיס מהספר "מהמטבח באהבה" , ועשה עליו וריאציה משלו. התוצאה היא מנה פשוטה ומנחמת של עוף רך (ככה קוראים לזה אצלו בבית) וירקות, שכולם עטופים ברוטב שהתקרמל לו בתנור. בהצלחה עם לא ללקק את האצבעות.

עוגת תפוחים שקועים מרהיבה וקלה להכנה
גם אם כבר מילאתם את מכסת עוגות התפוחים שלכם בראש השנה, לעוגה כזו תמיד יש עוד מקום בתנור. גם יפה, גם קלה להכנה, גם בקלות מאוד הופכת לפרווה (או לא), בקיצור – קינוח מנצח לארוחה. המתכון הזה מקורו באחד המחוזות של גרמניה, והוא עובד הכי טוב עם תפוחים חמצמצים (ואם תניחו ליד פרוסה מהעוגה הזו כף גלידת וניל אף אחד לא יתלונן).

שתהיה שבת נעימה!