סלט
נתחיל עם סלט קראנצ'י וכיפי, שבימים רגילים היה אפילו יכול לשמש כארוחה סוגרת פינה בפני עצמו: כרובים משני הצבעים, קולרבי וגזרים (יכולים גם להחליף או להוסיף בירקות שורש אחרים, יש עכשיו לא מעט, והם טובים) ברוטב אסייתי חמוץ-מתוק-חרפרף. מושלם לעכשיו, וגם באופן כללי.
>> למתכון: סלט ירקות שורש אינדונזי
כרובית
מנת כרובית שרבים מוכנים להישבע בה, ואנחנו ביניהם. מנה קלאסית שבאה כל כך טוב, שכמעט לא משנה מה אוכלים לעיקרית. ואם אתם משום מה מעדיפים לא לטגן, עז תלם נותן בפנים גם אלטרנטיבה לאפייה.
מפרום
לא סתם מפרום, מפרום של יונית צוקרמן, בגרסה הייחודית שלה, אז אל תצפו למתכון הטריפוליטאי האסלי. לא לחשוש, כל שלב במתכון מפורט גם בשביל מי שעושה מפרום לראשונה: מהקציצות, עד הטיגון. אבל הטיפ הכי חשוב שיש כאן הוא לשמור מפרום אחד בצד ולאכול בכריך עם מטבוחה (ואם יש לכם בסביבה גם חציל מטוגן אז בכלל חגיגה).
>> למתכון: המפרום של יונית צוקרמן
אורז
כן, מפרום עם אורז. בטח שהולך ביחד. חוץ מזה, רק בשבוע שעבר אכלנו בארוחת שישי קוסקוס הרי. אז אם כבר אורז למפרום, שיהיה אורז משודרג עם תוספות שוות שנותנות לא רק צבעים, אלא גם טעמים מצוינים (תקראו את המתכון עד הסוף, יש גם לא מעט אפשרויות לגיוון).
קינוח
אח, הציפוי הזה. באמת שלא צריך יותר מהתמונה הזאת כדי להבין שמדובר בשיחוק אמיתי - גם מרקם לח ועסיסי, גם ציפוי שוקולדי עבה ומפנק - מה עוד אפשר לרצות מעוגה? והבונוס - זה גם טבעוני בכלל, אין כאן לא ביצים ולא חלב.
>> למתכון: עוגת שוקולד ובננות טבעונית