עוף ותפודים
מתכון מנצח שמתאים גם לאמצע שבוע, גם לשבת וגם לחג: יש כאן את כל מה שצריך מתבנית של מנה עיקרית, שוקיים, תפוחי אדמה ותיבול של חרדל דיז'ון, מייפל וכוסברה יבשה (אם פחות אוהבים כוסברה יבשה אפשר להשמיט ולא יקרה כלום).
מתכון: עוף ותפוחי אדמה עם חרדל ומייפל
קציצות ירק
הרבה ירוקים (עלי תרד, פטרוזיליה, בצל ירוק וכוסברה) קצוצים היטב, תיבול מינימלי של מלח, פלפל וכורכום, ידידי האמת של כל קציצה: ביצה ופירורי לחם ויש לכם קציצות ירק טעימות בטירוף. הולכות מעולה עם טחינה או יוגורט או פשוט ככה עם מיץ מהסלט המעולה פה למטה.
סלט מרענן
לאחרונה אומנם אימצנו תפריט של סלטים נטולי עגבניות, כי בכל זאת אחנו עוד לא מיליונרים, אבל לכבוד שבת קודש בכל זאת בא לנו להתפנק עם סלט ג'וסי (ואפשר גם להשתמש בפחות עגבניות אם רוצים). אין כאן רוטב סופר חדשני או יצירתי, רק מיץ לימון, מלח ופלפל בשביל הרעננות והחמיצות. לטעמנו הכי כיף חיתוך גס, וזה גם הופך את ההכנה ליותר זריזה, אבל גם בקיצוץ דק זה יעבוד.
עוגת שיש
כולנו צריכים בימים אלה משהו מתוק אפילו יותר מהרגיל, ומה סוגר יותר יפה את פינת הקינוח מעוגת שיש פשוטה ויפה?