ארוחה יוונית בתבנית אחת
הארוחה הזו של רון יוחננוב כוללת חלקי עוף, אילו שאוהבים (אנחנו תמיד בעד ירכיים - החלק המשולש שמחובר לפולקע), שנצלים בתנור עם אורז, לא לפני ששרו במרינדה קלילה ונהדרת של לימון, אורגנו, חרדל ושום. עוד בנותני הטעם: בצל שמגורר מעל האורז ומוסיף את המתקתקות שלו. רוצים להשקיע? טגנו את הבצל קודם. זה יוסיף לכם כמה דקות של עבודה, אבל בואו, זה לא שעשיתם יותר מדי עד עכשיו.
סלט סלק
אפשר לקנות סלק בוואקום, לטפטף עליו קצת שמן זית ומיץ לימון וליהנות מאחלה סלט סלק - באמצע השבוע זה מה שגם אנחנו עושים. אבל אפשר גם להשקיע רק טיפה יותר, לצלות כמה סלקים בתנור, לתת להם עוד טיפה תשומת לב ולהתענג על סלט סלק עם איזון מושלם של טעמים ומרקמים.
קינוח מלאווח ושוקולד
אנחנו טיפה מתביישים להמליץ לכם על קינוח כל כך מהיר לארוחת שבת, אבל מצדיקים את זה בעובדה שבשבוע הבא יש לנו את שבועות, ומן הסתם אנחנו הולכים לבלות הרבה במטבח - אז בסוף השבוע הזה מותר קצת להתעצל. בגדול יש פה מלוואח, ממרח שוקולד ושערות חלבה, ואתם בטוח יכולים לדמיין כמה השילוב הזה מוצלח.
שבת שלום.