מרק עוף של אביב משה
לכל בית יש את מרק העוף שלו, אבל ההמלצה שלנו אליכם השבוע היא לסטות קצת מהשביל המוכר וללכת דווקא על מרק העוף של אביב משה, שבזכות כמה אלמנטים קטנים מצליח לתת תוצאה אחרת, מפנקת יותר, מנחמת יותר, טעימה יותר. ראשית, הוא מטגן את העוף לפני הבישול, ובכך גואל אותו מלהיות רק "עוף מכובס", שנית הוא לא מסתפק במלח ופלפל בתיבול. את השאר נשאיר לכם לגלות.
נזיד שעועית ובשר
בערב שישי קריר - אין הרבה מנות שיותר כיף לפגוש על השולחן מאשר הקדרה הזאת של נוף עתאמנה איסמעיל, עם השעועית הלבנה והבשר העסיסי (מומלץ צוואר או אוסובוקו). עם סיר אורז לבן ליד, מדובר בצלחת שכנראה תרצו לעבור לגור בתוכה. כרגיל בהקשרים אלה חשוב לנו להזכיר שזה ששכחתם להשרות קטניות ללילה לא עושה אתכם אנשים פחות טובים, ושבדיוק בשביל זה נולדו הקטניות המושרות במקפיאים של הסופר.
סלט פריקי וירקות
מנה שהיא גם תוספת פחמימתית (חיטה) וגם סלט חי (כרוב לבן, כרוב סגול, מלפפון ופלפל צ'ילי). כמה היא מחמיאה לנזיד מהמנה העיקרית, התוספת הזו, וכמה היא זורחת גם בזכות עצמה עם החמצמצות המעוררת שלה. כמו שאנחנו אוהבים.
בראוניז שוקולד ונוגט
אבקת הנוגט מוסיפה לבראוניז האלה טעם אגוזי מופלא, ואפשר להשיג אותה בכל חנות למוצרי אפייה. אין לכם כזו בבית ואתם לא בעניין של לצאת לקניות? תכינו את המתכון בלעדיה ותקבלו בראוניז קלאסיים פאדג'יים ונהדרים, בלי מוצרי חלב. מתברר שממש לא צריך חמאה בשביל בראוניז נימוחים כמו שצריך. כל יום לומדים משהו חדש.
שבת שקטה.