תחתיות ארטישוק ממולאות
פעם היינו משוכנעים שאנחנו כל כך מקוריים וייחודיים עם אהבתנו לארטישוק, אבל בשנים האחרונות הוא רק הופך ליותר פופולרי ולמרות השיטות הרבות והטכניקות המגוונות לאכול אותו, זאת אחת האהובות עלינו. בשלנים מיומנים ומנוסים, שלא לומר משקיענים, מנקים את הארטישוק בעצמם, אבל אנחנו מפונקים ומשתמשים בתחתיות מוכנות ומוקפאות. המילוי של הבשר והרוטב הלימוני כל כך מעשירים את טעם הארטישוק ומחמיאים לו ומדובר במנה באמת מופלאה וחגיגית.
למתכון: תחתיות ארטישוק במילוי בשר ותבלינים
תבשיל עוף ואורז
שתי המנות הבשריות של השבוע הן מנות של בשר וירק שמתבשלים יחד. עם כל אהבתנו למנות עיקריות מרשימות כמו צלי בקר, עוף שלם או אפילו קציצות - יש משהו ביופי ובשפע שבמנות האלה שמשלבות ירקות - שקשה לעמוד בפניו, בעיקר כשמדובר בשידוך כל כך מוצלח ולא חיבור אקראי. במנת העוף הזה, שאפשר להשתמש בה בכרעיים/ירכיים/שוקיים, משתמשים בתיבול שמעניק ארומטיות לצבעוניות, לא על חשבון הטעם. תפוחי האדמה והאורז שמתבשלים עם נתחי העוף יוצאים רכים וטעימים, ולא תרגישו שחסר דבר.
למתכון: ביריאני עוף - תבשיל עוף ואורז הודי
סלט שורשים
זה נשמע כמו שם של מנה חורפית, אבל זאת מנה שרוצים לאכול בכל עונה. ירקות קראנצ'יים עם תוספת גאונית של עדשים שחורות מתפצפצות. מנת ירקות כיפית וקלילה שתרענן קצת את הצלחות אחרי העוף ותחתיות הארטישוק.
למתכון: סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות
אנטיפסטי
חוץ מהפלפלים שאותם קולים בנפרד, את כל שאר הירקות במנה הזאת אפשר לצלות ביחד תנור, ככה שלא מדובר בהרבה עבודה בכלל, תלוי בכם עד כמה אתם נחושים להשקיע בחיתוך. לגבי התיבול: ניתן להתקמצן על שמן ולהשתמש בספריי וזה עדיין ייצא טעים, זה באמת תלוי אך ורק בהעדפה שלכם ושל האורחים. על הגבינה אפשר לוותר אם רוצים ארוחה פרווה, ומי שכן מגיש את המנה חלבית - אפשר כמובן לגוון בסוג הגבינה שמגררים.
עוגת תפוז
קודם כל, כמו שלמדנו ממתכון אחר ולא פחות אהוב של קרן אגם - תמיד אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי אם אין תפוזים בהישג יד או אין כח לסחוט. במתכון הספציפי הזה קרן אגם משתמשת לאפיית העוגה בתבנית לחם גדולה והיא ממליצה לכם בחום לאמץ את השיטה. תראו איזו יפהפייה היא יוצאת, מה לא תנסו?