מתחילים עם מרק שיונית צוקרמן הכירה לנו שבעקרון אמורים לחכות איתו לפסח, כי הוא מגיע עם תוספת קניידלך, אבל הוא כל כך מוצלח שאפשר לאכול אותו גם ככה, בלי הכדורים. רוצים לפנק את המשפחה? תפתחו להם את הארוחה עם קערה כזאת. והיי, אם אתם בכל זאת רוצים קניידלך לכו על זה - אבל תדאגו להשאיר מקום, כי אנחנו רק בהתחלה.
האורז של סוף השבוע הזה עשיר במיוחד, בריחות ובתוספות. יש פה כבדי עוף מטוגנים עם בצל, יש כוסברה ובטטה, ובשביל שהריח בכלל יהיה משגע יש שום, כורכום ובהרט. את הכל מכינים באותו סיר ובפחות משעה אחת.
>> למתכון: אורז בניחוח משכר של בהרט עם כבדי עוף ובטטות
עם כל האהבה והכבוד לסטייקים על האש, בכזה סוף שבוע קשה מאוד להתחרות בבשר נימוח ורך שהתבשל לו לאיטו על הכיריים. בייחוד כשהוא מתבשל עם תפודים, בצלים שלמים, יין ותבלינים טובים. התוצאה היא קדירה עשירה, מנחמת, חגיגית וטעימה שתהיה טובה גם ביום שלמחרת, ואפילו לראשון במשרד אם יישאר משהו.
>> למתכון: אוסובוקו בקר וירקות
אומנם יש כאן קטניות, אבל מדובר במנה קלילה ומרעננת. משהו מתבקש אחרי מרק חם, אורז ותבשיל בשר ותפודים. שומר הוא גם כידוע נהדר לעיכול, ובתוספת הקטניות המונבטות יש כאן חגיגה של בריאות.
>> למתכון: סלט קטניות מונבטות עם שומר צלוי
את הארוחה נחתום עם עוגה בחושה פשוטה וקלה להכנה, בלי הקצפות או יותר מדי פעולות מתישות. תפוזים זה קלאסי לעונה, והריח שיתפשט באפייה פשוט שווה את הכל.