פלפלים ממולאים הם תמיד התחלה טובה לארוחה, ואלה של יונית צוקרמן במיוחד. את האורז במלית מכינים מראש וגם הבשר מטוגן קודם, וזה הסוד למלית הרכה והעסיסית. חלק מהמלית נכנס לפלפלים וחלק נכנס בסוף הבישול ישירות לרוטב – וככה נוצר ניגוד מענג בין מה שבושל בתוך הפלפל למה שהתבשל בחוץ.
>> למתכון: פלפלים ממולאים של דודה חנה
את הקציצות של שבת נכין מעוף, אבל לא מחזה אלא מפרגיות טחונות, לטובת העסיסיות. הקציצות משתכשכות להן ברוטב טעים ועשיר של פטריות וכרישה, ותכף תבוא גם חלה שתעזור לספוג את כל הטוב הזה.
עם כל הכבוד לחלות מפונפנות, ויש לנו הרבה כבוד אליהן, הארוחה הזאת צריכה את הבסיסי ביותר - חלת חסידים קלועה פשוטה, שאין בה ביצים וגם לא חמאה. היא לא צריכה לזרוח או למשוך תשומת לב, היא צריכה רק ללוות את האוכל בצניעות המקסימה שמאפיינת חלות פשוטות, שעושות את הארוחה בלי לעשות רעש. טיפ חשוב: תנו לה להתקרר טוב טוב לפני שאתם בוצעים אותה. מי יודע, זאת עשויה להפוך לחלה הקבועה שלכם לשבת.
מכיוון שזאת עלולה להיות ארוחת השבת החורפית האחרונה לשנה זו, ויתרנו על ירקות טריים והלכנו על סלט של ירקות צלויים. קצת מזכיר אנטיפסטי, אבל בצורת סלט, עם תיבול של שום, בזיליקום, לימונים כבושים ואפילו קצת מייפל.
>> למתכון: סלט ירקות צלויים בתנור
קינוח מרשים במיוחד, שמתאים גם לצליאקים ולשאר הנמנעים מגלוטן: קעריות פבלובה אישיות במילוי קליל וטוב של שוקולד וקרם קוקוס. לא צריך יותר.