מכירים תבשיל פאייה ספרדי? סיר גדול עם אורז, פירות ים/דגים/בשר. אז לתום פרנץ יש ורסיה משלו לפאייה, ואנחנו מאמצים אותה בקלות: פתיתים במקום אורז, שוקי עוף במקום פירות ים או דגים ותוספות של ירקות וקבנוס. התוצאה היא סיר עשיר בטעמים בגרסה כשרה ומקומית לפאייה.
>> למתכון:פאייה עם עוף, פתיתים וירקות
קציצות ירק שאפילו לא מוכרחים להגיש חמות אם לא מתחשק לכם לטגן על הרגע האחרון, הן עדיין יתחסלו בטיל, ואפילו אין בהן גלוטן.
>> למתכון: קציצות ירק ללא גלוטן
מאז שהכנו את הסלט הזה
פעם אחת לראש השנה, הוא השתחל בקלות רבה לארסנל הסלטים הקבוע שלנו ומככב בלא מעט ארוחות שישי: יש בו שפע של ירוקים בריאים וטובים: סלרי, חסה, עירית ופטרוזיליה, ותוספות מפנקות בריאות של שברי פקאנים (לא מסוכרים) וכמה תמרים קצוצים. הרוטב בסיסי ביותר - שמן זית ולימון, כשאם רוצים מוסיפים מעט מייפל בשביל מתיקות. זהו, מוזמנים להתאהב.
>> למתכון: סלט סלרי עם תמרים ופקאנים
מי שכבר שוקד על תחפושת יודע שפורים מתקרב אלינו, אז כדי להידבק כבר מעכשיו ברוח החג, הלכנו על עוגת פרג לימונית גבוהה ויפה בטעם טוב של פעם.