מכירים תבשיל פאייה ספרדי? סיר גדול עם אורז, פירות ים/דגים/בשר. אז לתום פרנץ יש ורסיה משלו לפאייה, ואנחנו מאמצים אותה בקלות: פתיתים במקום אורז, שוקי עוף במקום פירות ים או דגים ותוספות של ירקות וקבנוס. התוצאה היא סיר עשיר בטעמים בגרסה כשרה ומקומית לפאייה. 

>> למתכון:פאייה עם עוף, פתיתים וירקות

תבשיל פאייה ספרדית, עם עוף פתיתים וירקות (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
תבשיל פאייה ספרדית, עם עוף פתיתים וירקות|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קציצות ירק שאפילו לא מוכרחים להגיש חמות אם לא מתחשק לכם לטגן על הרגע האחרון, הן עדיין יתחסלו בטיל, ואפילו אין בהן גלוטן.

>> למתכון: קציצות ירק ללא גלוטן

קציצות ירק, Belly Pro (צילום: הילה אלון, Belly Pro)
קציצות ירק, Belly Pro|צילום: הילה אלון, Belly Pro

מאז שהכנו את הסלט הזה

פעם אחת לראש השנה, הוא השתחל בקלות רבה לארסנל הסלטים הקבוע שלנו ומככב בלא מעט ארוחות שישי: יש בו שפע של ירוקים בריאים וטובים: סלרי, חסה, עירית ופטרוזיליה, ותוספות מפנקות בריאות של שברי פקאנים (לא מסוכרים) וכמה תמרים קצוצים. הרוטב בסיסי ביותר - שמן זית ולימון, כשאם רוצים מוסיפים מעט מייפל בשביל מתיקות. זהו, מוזמנים להתאהב. 

>> למתכון: סלט סלרי עם תמרים ופקאנים

סלט סלרי (צילום: דניאל לילה , לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית)
סלט סלרי|צילום: דניאל לילה , לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית

מי שכבר שוקד על תחפושת יודע שפורים מתקרב אלינו, אז כדי להידבק כבר מעכשיו ברוח החג, הלכנו על עוגת פרג לימונית גבוהה ויפה בטעם טוב של פעם. 

>> למתכון: עוגת פרג ולימון

עוגת פרג לימון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת פרג לימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל