סלט
בראש שלנו כל ארוחה צריכה לכלול לפחות מנה אחת שתספק את אלמנט הפריכות, וכן, לרוב זה סלט. הפעם זה סלט יווני חתוך גס כמו שאנחנו אוהבים, עם רוטב פשוט ובסיסי. ככה פותחים את ארוחת שישי כמו שצריך.
לחמניות שום
למען האמת, שמן המלא בתעודת הזהות הוא לחמניות שום ועשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום - אם אחד מהם פחות לטעמכם אתם מוזמנים פשוט להשמיט אותו או להחליף אותו בעשבי תיבול לטעמכם). המרקם רך ומזמין, אבל רגע לפני שאתם מתפתים לשלוח יד ולזלול אותן כמו שהן, תשמרו לכם לפחות חצי לחמנייה בשביל לטבול ברוטב של הסלט, ואז גם ברוטב המעולה של הקציצות.
>> למתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
קציצות דגים
עוד לא החלטנו מה מתחשק לנו יותר - לאכול את הקציצות על גבי הלחמניות, או לאכול אותן ככה כמו שהן ורק לנגב את הצלחת - בכל מקרה, אם או בלי קשר לימי בן המצרים שבהם נהוג להימנע מאכילת בשר - הקציצות העסיסיות האלה סוגרות פינה של מנה עיקרית בלי בעיה. מי שרגיש במיוחד לחריף יכול לוותר על הפלפל החריף ברוטב ולנסות להסתפק בפפריקה חריפה.
>> למתכון: קציצות דגים ברוטב שקשוקה
פשטידת בטטה
אין משהו מתוחכם בפשטידה הזאת, וזה גם סוד הקסם שלה. מכיוון שאנחנו בשבוע של ארוחת שבת חלבית אפשר גם להוסיף קצת גבינה מגוררת לתוך התערובת אם רוצים להתפנק, אבל כך או כך מדובר במנה פשוטה ויעילה שתמיד כיף לקבל.
טארט
שיא עונת התאנים כבר כאן, וסלסלות התאנים מתחננות שניקח אותן הביתה ונעשה איתן משהו. שמענו אותן, ואנחנו מתכוונים להכין טארט עם בצק פריך חמאתי, קרם שקדים מטריף והתאנים הכי יפות בקופסה יעטרו את כל הטוב הזה מלמעלה. תגידו שלא היה שווה ארוחה חלבית בשביל כזה קינוח.