קציצות ממולאות

ביס פריך של פירורי לחם מבחוץ, ומה בפנים? מלית של פטריות, בצל מטוגן וארטישוק ירושלמי (שימו לב, לא תחתית ארטישוק). פלא שלא משנה מה תשימו לידן, הן תמיד ייחטפו ויתחסלו ראשונות?

>> למתכון: קציצות אורז ממולאות

סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סינייה בורי

די, חם מדי, אנחנו צריכים כרגע לאכול משהו שלא ניפול אחריו לתרדמת, משהו שלא יגרום לכל הסועדים לפתוח כפתור ולהיאנח. לכן השבוע אנחנו הולכים על סינייה קצת שונה, סינייה של נתחי בורי, חצילים, עגבניות, מזרח תיכון בקיצור. רוצים מעל פטרוזיליה או בצל ירוק? מבורך.

>> למתכון: סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה

סלט כרוב אסייתי (צילום: עידית נרקיס כ
סלט כרוב אסייתי|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט כרוב

הסלט הזה מחלק את אוכלוסיית הסועדים ל-2: אלה שאוהבים אותו מיד אחרי ההכנה ואלה שאוהבים אותו יותר יום אחרי. אנחנו עדיין מתקשים להחליט באיזה צד אנחנו (סתם, ברור שאנחנו מאנשי היום אחרי). רוטב עם טעמים מדויקים, קראנצ'יות ותוספת של שומשום קלוי זה בול מה שבא לנו בסופ"ש הזה בסלט שלנו. 

>> למתכון: סלט כרוב אסייתי

שבלולי קינמון בציפוי לימוני עדין (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שבלולי קינמון בציפוי לימוני עדין|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

 שבלולי קינמון עם זיגוג מגניב

אוקיי, כל העבודה שחסכנו מכם תושקע פה בקינוח, אבל התוצאה שווה כל דקת לישה: שבלולים גבוהים, חסונים, יפהפיים בטעם וריח משגע. 

>> למתכון: שבלולי קינמון בציפוי לימוני עדין