מרק

היורה ירד, הערבים הפכו להיות הרבה הרבה יותר נעימים ואפילו נפרדנו מהמיזוג בלילות, אז ברור שכבר ניתן להכין מרקים לארוחות שישי. אין פתיח יותר מרגיע, נעים וביתי מאשר קערת מרק קטנה מעלה אדים. בתוך המרק יש כל טוב: עדשים ירוקות, כוסברה, סלרי, בצל, ומיד נספק גם מתכון לפוקצ'ה שכיף מאוד לטבול בפנים.

>> למתכון: מרק עדשים עשיר

מרק עדשים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק עדשים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פוקצ'ה

מתכון לפוקצ'ה אוורירית ופשוטה שאפשר להכין באיזו צורה שאוהבים, תבחרו אתם. מוזמנים גם להוסיף לה תוספות שאוהבים או לוותר, הכל הולך.

>> למתכון: פוקצ'ה ביתית

פוקצ'ה ביתית (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פוקצ'ה ביתית|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות עוף

לפני הרוטב הלימוני והמעולה שעוטף אותן ולפני המרקם של קציצות הפרגית הנפלאות האלה, הכוכב האמיתי של המנה הזאת הוא ארטישוק ירושלמי, אותה פקעת יפהפייה שנמצאת כעת בעונה וקורצת לנו מהמדפים בשוק. הארטישוק הירושלמי לעד יהווה את אחד מסממני הגעת סתיו, וטעמיו האדמתיים והאגוזיים מעשירים ומקפיצים כל מנה בכזאת קלות, ככה שבאמת אין סיכוי לשאריות כלשהן מהקציצות האלה, הן פשוט יהיו טובות מדי.

>> למתכון: קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, כורכום ולימון

קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קוסקוס

מאז אותו פרק במאסטר שף שבו קוסקוס מיקרו עקף בסיבוב קוסקוס מסורתי, המחשבה על קוסקוס מסרבת לצאת לנו מהראש. את הקוסקוס שילווה את הקציצות של המנה העיקרית אנחנו נשאיר לכם לבחור: יש את השיטה של רון יוחננוב לקוסקוס במעבד מזון (מתכון כאן), או השיטה המסורתית של סמדי בומבה (מתכון כאן) או הקוסקוס במיקרו של סיון (מתכון כאן).

קוסקוס קוקוס (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
קוסקוס|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

עוגיות שקדים

מדובר במתכון טבעוני, אז אל תיבהלו מהשימוש באקווה פאבה, הטעם לא מורגש בכלל. וגם אפשר להמיר את האקווה פאבה בחלמון ביצה (2 כפות=חלמון). חוץ מזה, עוגיות נהדרות שחבל לפספס.

>>למתכון: עוגיות שקדים טבעוניות

_

אמרטי - עוגיות שקדים טבעוניות (צילום: נועה כהן, Veganista)
אמרטי - עוגיות שקדים טבעוניות|צילום: נועה כהן, Veganista